Видинска област е в приоритетна позиция по отношение на финансирането

...
Видинска област е в приоритетна позиция по отношение на финансирането
Коментари Харесай

Гроздан Караджов: Видинска област е в приоритетна позиция по отношение на финансирането на инфраструктурни обекти


Видинска област е в предпочитана позиция във връзка с финансирането на разнообразни инфраструктурни обекти през новия програмен интервал, сподели пред публицисти през днешния ден в отговор на въпрос на Българска телеграфна агенция във Видин, вицепремиерът и министър на районното развиване и благоустройство Гроздан Караджов. Той посочи, че пътната инфраструктура в 11-те общини на Видинска област се нуждае от съществено финансиране и нарастване размера на ремонтираните пътища. Караджов акцентира, че не е инцидентен фактът, че първата му аудиенция отвън София е точно във видинския район.

Министър Караджов дефинира срещата и диалозите си през днешния ден с кметовете на всички видински общини като доста потребна, тъй като се е срещнал с проблеми, за които не е знаел и би трябвало да се решат незабавно. По време на своето двудневно посещаване в района вицепремиерът ще обиколи всички неприятни пътища, които се нуждаят от незабавен ремонт и ще се набележат съответни ограничения.

Министър Караджов заяви, че до месец и половина ще се възобнови работата по построяването на пътя до село Салаш, което става допустимо заради към момента неизтеклото позволение за строителство на този път и настоящия отчет за Оценка на въздействието върху околната среда. В Агенция „ Пътна инфраструктура “, за построяването на този път има и средства, и воля, добави министърът. Това ще даде опция вбъдеще, в съкратени периоди да се работи взаимно със сръбската страна за осъществяването на другия план за нов граничен пункт при Салаш - Ново Корито, добави Гроздан Караджов.

По-късно през днешния ден той се срещна с кмета на Видин доктор Цветан Ценков, с настанени в града украински бежанци и посети ремонтиращата се над 120-годишна постройка на видинската Синагога.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР