Видинска фирма, чиято продукция е основно за износ, главно за

...
Видинска фирма, чиято продукция е основно за износ, главно за
Коментари Харесай

Със 715 000 лева видинска фирма си е закупила нови машини

Видинска компания, чиято продукция е главно за експорт, основно за Германия, си е закупила нови машини за производството с реализацията на план по Оперативна стратегия " Иновации и конкурентоспособност " 2014-2020. Безвъзмездната финансова помощ, която сдружението е получило е в размер на 714 786 лв., личният принос на компанията е 476 820 лв..

Проектът е по процедурата за възстановяване на индустриалния потенциал в дребните и междинни предприятия, фирмата-бенефициент е приблизително дружество. Още десетки видински компании са получили европейско финансиране по тази процедура.

През 2023 година по новата стратегия за бизнеса " Конкурентоспособност и нововъведения в предприятията " 2021-2027 е предвидeна поддръжка за индустриалния потенциал на компаниите, посредством процедура " Подобряване на индустриалния потенциал на фамилни предприятия, предприятия от креативните промишлености и занаятите ".

Одобрените предприятия ще могат да придобият машини, уреди, съоръжение и програмен продукт, свързани с възстановяване на индустриалните процеси. Интензитетът на финансовата поддръжка ще е 50 %, като плановите оферти би трябвало да са в границите сред 50 000 лв. и 150 000 лв..

Съгласно плана на ИГРП на стратегия " Конкурентоспособност и нововъведения в предприятията " 2021-2027 процедурата за възстановяване на индустриалния потенциал за фамилните компании и предприятията от креативните промишлености и занаятите се чака да се отвори през есента на 2023 година. Екипът на Областен информативен център-Видин ще разпространява тази процедура, както и всички съответстващи за област Видин благоприятни условия за поддръжка на бизнеса.

Областен информативен център–Видин е част от националната мрежа от 27 осведомителни центъра за разпространение на Eвропейските фондове при споделено ръководство, регламентирана от Закона за ръководство на средствата от Eвропейските фондове при споделено ръководство. Центърът действа в границите на план на община Видин, финансиран от Оперативна стратегия „ Добро ръководство ” 2014-2020 година, съфинансирана от Европейския съюз посредством Европейския обществен фонд.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР