Видин за трета поредна година ще бъде домакин на Международния

...
Видин за трета поредна година ще бъде домакин на Международния
Коментари Харесай

Над 600 участници в МФФ Синия Дунав

Видин за трета поредна година ще бъде хазаин на Международния фолклорен фестивал " Синия Дунав " - на 2, 3 и 4 септември в Крайдунавския парк на града. Организатори са община Видин и Event Masters, а входът още веднъж е свободен, научи ДУМА от Валентина Ненова.
Снимкa Архив МФФ " Синия Дунав "
Събитието към този момент се трансформира в една от културните прояви с интернационален мащаб и особена национална значителност, които ни оказват помощ да съхраним своя народен образ посредством националното творчество. Давайки поле за изява на фолклорни реализатори, групи и самодейни сформира, занаятчии и производители на обичайни артикули, храни и питиета, фестивалът извършва главната си цел - да запази, разпространява и развие българския фолклор, обичай, просвета и родно произвеждане.
МФФ " Синия Дунав " сплотява неповторима музикална стратегия с национални игри, креативен работилници за дребни и огромни, хоротека, дефиле на национални носии, куклен спектакъл, изложбени площи и интензивности.
През трите фестивални дни на Лятната сцена пред Художествената изложба " Никола Петров " ще се изявят самодейни сформира от Видинския район и посетители от Румъния, Сърбия и Унгария. Те ще покажат благосъстоянието на фолклора си посредством танц, ария или мелодия. Тази година броят на всички участници ще надвиши 600.
Вечерите са отредени за концерти на едни от най-актуалните и мечтани фолклорни имена у нас.
Снимкa Архив МФФ " Синия Дунав "
Специален посетител за първи път във Видин ще е " Гласът на България " Петя Панева - на 2 септември. Харизматичната изпълнителка направи същински казус в рейтинговото тв шоу, като стана първата национална певица, сграбчила безапелационно сърцата на милионите фенове и изкачила се до самия му връх. На сцената на МФФ " Синия Дунав " ще й партнира надареният клавирист и неин брачен партньор Митко Денев.
Любителите на фолклора ще се насладят на осъществяванията на младия Валентин Велчев на 3 септември. Професионалистите от Националния фолклорен отбор " Българе " със солистка ангелогласната Албена Вескова няма да оставят никого апатичен с красивите си танци и прочувствени осъществявания.
Любимите на видинската аудитория Ива и Велислава Костадинови дружно с " Майсторите на танца " ще потопят на 4 септември публиката в магията на българското фолклорно песенно и танцово изкуство, поднесено по съвременен и друг метод.

 

 
  class= " MsoNormal " >
  class= " MsoNormal " >
 >
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР