Видин. Видин е сред десетте области в страната, за които

...
Видин. Видин е сред десетте области в страната, за които
Коментари Харесай

Видин: При необходимост ще бъде въведен Общинският план, в частта „Действия при наводнение“, във връзка с обявения оранжев код за валежи и гръмотевични бури

Видин. Видин е измежду десетте области в страната, за които е разгласен оранжев код за превалявания и гръмотевични стихии. В тази връзка управлението на Община Видин приканва жителите да бъдат изключително деликатни. Съветът към тях е да не оставят отворени прозорците в домовете си, да приберат всички предмети от балкони и тераси, които при рухване биха могли да наранят преминаващи хора, а също по този начин и да не остават навън, в случай че метеорологичната ситуацията се усложни. Това оповестиха от пресцентъра на Общината.
Прогнозите са през страната от запад да минава леден атмосферен фронт, с който ще се развие дъждовна облачност и на доста места ще има интензивни превалявания, съпроводени със мощни гръмотевични стихии и градушки. Очакванията са за обилни количества в Северозападна България, а във Видин – до 51,6 мм и сдържан вятър от 7,8 метра в секунда.
Общинският щаб за отбрана при бедствия заседава късно нощес и разиска превантивни ограничения. Извършен е обзор на Общинския проект за дейности при изключителни обстановки, основана е организация за наблюдаване на сериозните места на територията на общината. При нужда, има подготвеност за въвеждане на Общинския проект, в частта „ Действия при наводняване “.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР