Видин. Търновската конституция защитава гражданските права, утвърждава личната неприкосновеност и

...
Видин. Търновската конституция защитава гражданските права, утвърждава личната неприкосновеност и
Коментари Харесай

Владимир Тошев, ГЕРБ: Търновската конституция защитава гражданските права, утвърждава личната неприкосновеност и частната собственост

Видин. Търновската конституция пази гражданските права, утвърждава персоналната цялост и частната благосъстоятелност. Това сподели Владимир Тошев, депутат от ГЕРБ, при откриването на галерия, отдадена на 140 години от Учредителното заседание и приемането на Търновската конституция, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Видин . Изложбата е под патронажа на ръководителя на Народното събрание Цвета Караянчева и се провежда със съдействието на Държавна организация „ Архиви “.
На откриването на експозицията участваха кметът на Видин инж. Огнян Ценков, евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Владимир Уручев, регионалният шеф Албена Георгиева. Владимир Тошев уточни, че Търновската конституция дава необятни права на монарха, като дефинира Царство България като конституционна монархия, наследствена и конституционна. Търновската конституция е прогресивна за времето си, призната е след конституциите на Румъния, Гърция и Сърбия. Като видинчани се гордеем, че под Търновската конституция пръв се подписва ръководителят на Учредителното заседание Екзарх Антим Първи, Видински епископ “, уточни Владимир Тошев. Той добави, че Търновската конституция утвърждава и свободата на печата. През април 2019 година във Велико Търново ще бъде тържествено маркирана 140-та годишнина от приемането на Търновската конституция.
Анна ЛОЗАНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР