Видин. Тържествена проверка-заря се състоя по случай празника на Видин,

...
Видин. Тържествена проверка-заря се състоя по случай празника на Видин,
Коментари Харесай

Видин: Тържествена проверка-заря се състоя по случай празника на града

Видин. Тържествена проверка-заря се състоя по случай празника на Видин, оповестиха от пресцентъра на Община Видин . Церемонията се организира със съдействието на Военно формирование, град Враца и с присъединяване на Патриотичен клуб „ Бдинци “ към Национален съюз „ Единение “. Тя се провежда за първи път, в границите на празничната стратегия на Община Видин за Димитровден. На събитието участваха кметът Огнян Ценков и управителният екип на Общината, националният представител Владимир Тошев, Негово Високопреосвещенство митрополит Григорий, краткотрайно ръководещ Видинска епархия, ръководителят на Общинския съвет Генади Велков, заместител регионалните шефове Елка Георгиева и Анжело Методиев, представители на Видинска Света митрополия.
Слово по случай Димитровден произнесе Огнян Ценков. В него той означи, че Видин заема основна роля в битките за национално единство заради значимото си историческо значение и стратегическо разположение. Кметът посочи героизма и жертвоготовността на всички от Видинския край, взели участие в тези битки и на славния Трети пехотен Бдински полк. „ Не инцидентно през днешния ден сме тук, на площада, който носи името „ Бдинци “. Пред паметника, повдигнат в чест на всички офицери, подофицери и бойци, починали за националното ни обединяване. Пред него ние, признателните потомци, отдаваме респект и показваме своето поклонение към хората, дали живота си за реализиране на българския народен блян. Слава на героите! “ – приключи словото си Ценков.
Тържествената инспекция мина под командването на капитан Петров. Командирите на трите роти и отряда, образуван от членове на Патриотичен клуб „ Бдинци “ рапортуваха, че вечерната инспекция е извършена, като се изключи починалите: опълченци от град Видин в Руско-турската освободителна война; от Трети пехотен Бдински полк по време на Сръбско-българската война и отбраната на Видин, участници във войните през 1912-1945 г.; довроволци във войните за Освобождение и одобряване на българската страна. Рапортът бе признат от майор Стоянов.
Официалните лица поставиха венци и цветя пред паметника на пл. „ Бдинци “. Церемонията завърши с тържествена заря, която следиха десетки жители и посетители на Видин.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР