Видин ще се включи в националния протест в подкрепа на

...
Видин ще се включи в националния протест в подкрепа на
Коментари Харесай

Видин се включва в протеста заради нападнатото с макетен нож момиче

Видин ще се включи в националния митинг в поддръжка на момичето, потърпевшо при зверското нахлуване с макетно ножче в Стара Загора. Мирният митинг се провежда в цялата страна, с настояванията за промени в закона. 
Случаят с нападението е от края на юни, само че стана обществено прочут в края на предходната седмица. За нападението е упрекнат някогашният другар на потърпевшата, който е пуснат на независимост. Според първичното решение на съда множеството порезни рани с макетен нож по цялото тяло на младата жена, счупеният нос и обръснатата глава са лека телесна щета. 
По-късно стана ясно, че 26-годишният Георги Николаев, апетитен като нападател на момичето, е изпращал в мобилно приложение към жертвата закани за ликвидиране два дни преди случая, поради което е наново арестуван. 
Несъгласието си с определението " лека телесна щета " показва Камелия Илиева от Видин, която основава преди по-мако от 24 часа събитие в обществените мрежи, на което, по думите й, се отзовават доста хора.
" Никога до момента не съм правила събитие във Facebook, само че този път си заслужава. Дойде ми и концепцията за тениски със щампа начело " Нито една повече ", а откъм гърба " Аз не съм жертва ". Трябва да бъдем съпричастни с това, което се случва и да не си затваряме очите... Ще настояваме за промени в закона за домашното принуждение и за това институциите да си правят работата както би трябвало, а не да назовават това нещо " лека телесна щета ", в случай, че това момиче е белязано за цялостен живот ", изясни Камелия Илиева.
С Камелия се свързва Марта Абушинова, която легализира митинга във Видин.
" Не съм провела кой знае какво, просто написах една обява. После видях, че към този момент има събитие за Видин... Свързах се с момичето, което е направило събитието и й споделих, че към този момент съм подала публично съобщение в полицията и в Общината... Трябва и ние да се включим, цяла България се е вдигнала и ние също би трябвало. Всеки път, когато има сходен случай, на мен ми става доста мъчително и каквото можем- би трябвало да създадем, даже това да е единствено поддръжка на крайник в избран час. Трябва да има някаква смяна. Не може нещо толкоз зверско да бъде несъмнено като " лека телесна щета ". Това е насмешка. Трябва да има толкоз сурови санкции, че хората да не се осмеляват да създадат такива неща. Необходима е промяна " - сподели Абушинова пред БНР.
Демонстрацията във Видин ще стартира в 18:00 часа пред Съдебната палата във Видин. Гражданите ще упорстват за обективни санкции за насилниците и поддръжка на жертвите от домашно принуждение.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР