Видин. По инициатива на Предприемачи ГЕРБ - Видин бе представена

...
Видин. По инициатива на Предприемачи ГЕРБ - Видин бе представена
Коментари Харесай

Видин: Предприемачи ГЕРБ представиха проекта „Перлата на Балканите”

Видин. По самодейност на Предприемачи ГЕРБ - Видин бе показана идея за изцяло развиване на Видин като туристически, състезателен и рехабилитационен център, оповестиха от пресцентъра на партията . „ Събрали сме се да предложим за реализация плана „ Перлата на Балканите “ във Видин, по сходство на други международни центрове за даване на сложни туристически услуги ”, сподели при започване на срещата ръководителят на ПГЕРБ – Видин Николай Цветков.
„ Проектът включва създаване на комплекс от хотели, спортни уреди, гребен канал и яхтено пристанище, ситуирани в естествената естествена среда, каквато е река Дунав ”, уточни още Цветков. “Нашата цел е да съумеем да използваме положителните връзки на българското държавно управление с европейски, арабски и азиатски вложители и да призовем локалната власт да приготви идейно предложение за осъществяване на план „ Перлата на Балканите ”, с цел да притеглим крупни вложители и променим цялостния образ на Видин ”, сподели в умозаключение ръководителят на ПГЕРБ – Видин.
От своя страна националният представител от ГЕРБ и регионален координатор на партията Владимир Тошев акцентира, че район Видин е кръстопът на исторически, културен, набожен и разнообразни други типове туризъм. „ Тук има доста естествени дадености и неслучайно в предишното се е наричал „ Златният рог “. Градът лежи върху подземно благосъстояние от топла минерална вода с индикатори, равни на световноизвестни балнеокурорти “, уточни Тошев.
Видинските бизнесмени бяха подкрепени от ръководителя на ПГЕРБ Валя Чилова. „ Големите, стратегически вложители търсят цялостни концепции и подготвени планове на стадий предпроектна подготвеност. Конкуренцията за привличане на вложения на равнище страни е доста огромна, такава би трябвало да бъде и на равнище градове. Убедена съм, че с опциите за промотиране на план, включващ яхтено пристанище, балнеологичен център, хотелска база, минерална баня, с вода с неповторими характерности и спортни уреди, Видин радикално ще промени своя образ и стопанската система на града ще претърпи голямо развиване. Вие имате съответна концепция, когато има единодушие и обединени старания на държавна, локална власт и бизнеса, можем да успеем. Имаме разбирането на държавното управление, което ще поддържа всяка добра концепция за развиването на Видинска област ”, сподели Валя Чилова.
На срещата единомислещо бе определен 5-членен Инициативен комитет с ръководител Николай Цветков, който доникъде на януари 2018 година да приготви и показа цялостна идея на плана „ Перлата на Балканите ”.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР