Видин. Организацията на Летните вечери за опера и балет Баба

...
Видин. Организацията на Летните вечери за опера и балет Баба
Коментари Харесай

Огнян Ценков, кмет на Община Видин: Организацията на Летните вечери за опера и балет „Баба Вида“ бе отлична благодарение и на доброволците

Видин. Организацията на Летните вечери за опера и балет „ Баба Вида “ бе отлична посредством и на доброволците, които се включиха при настаняването на феновете, сподели кметът на Видин Огнян Ценков на среща с учениците-доброволци в постройката на общината, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ . Ценков поздрави учениците за техния труд, благодари им за това, че непринудено са взели участие в организацията на този фестивал, предстоящ от видинските жители. „ Искам да поздравя и вашите родители, за това, че са възпитали едни бъдещи почтени жители на нашата община и страната ни. С провеждането на този фестивал ние добавихме още искра в достолепието на нашия град “, сподели Огнян Ценков. Той добави, че фестивалът се трансформира в традиция за Видин.
Девет доброволци от общо 10 участваха на срещата с кмета на Видин Огнян Ценков, всички те са възпитаници в ГПЧЕ „ Йордан Радичков “ и СУ „ Сухопътни войски.СВ.Крили и Методий “. Децата благодариха за достойнството, която са имали да станат част от Летните вечери за опера и балет „ Баба Вида “ и да се допрян до хубостта на класическата музика. Те обявиха, че желаят този летен оперен и балетен фестивал да продължи и в годините отсега нататък, да зарежда с доста хубост и искра летните вечери във Видин.Четирима от доброволците – Мария Крумова, Ивана Крумова, Натали Илиева, Моника Яворова и Изабела Яворова са ученици на Средно учебно заведение „ Св. Св. Кирил и Методий “, а Калина Паскова, Мартин Кирчев, Кристиана Георгиева, Божидар Методиев и Симона Борисова – на Гимназията с преподаване на непознати езици „ Йордан Радичков “. Божидар, Кристиана и Мартин към този момент са приключили междинното си обучение и ще бъдат студенти първи курс през новата образователна година.
Огнян Ценков връчи благодарствени грамоти на доброволците и им пожела доста здраве и триумфи.
Анна ЛОЗАНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР