Видин. Обстановката в село Иново се нормализира. Това бе констатирано

...
Видин. Обстановката в село Иново се нормализира. Това бе констатирано
Коментари Харесай

Видин: Обстановката в село Иново се нормализира, предприети са всички мерки, за да се предотврати нов пробив

Видин. Обстановката в село Иново се възстановява. Това бе установено от кмета на Община Видин Огнян Ценков при осъществената инспекция, след издадената от него на 11 март 2018 година заповед, с която бе оповестеното бедствено състояние в кметство Иново, оповестиха от пресцентъра на Общината .
Кметът на Общината, акцентира, че през днешния ден ситуацията към този момент се възстановява в компрометирания сектор от дигата, като са подхванати всички ограничения, с цел да се предотврати нов пробив. Осигурена бе нужната техника и доставени чували с пясък за подсилване на сериозната част от дигата.
Кметът на Община Видин Огнян Ценков уточни, че са взети верните решения и ефикасни дейности за преодоляване на спешното състояние в резултат на наводнението. Това е реалност с помощта на положителното взаимоотношение на локалната власт с институциите в лицето на заместник-министъра на земеделието Атанас Добрев, основен комисар Николай Николов, шеф на Главна дирекция " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " на Министерство на вътрешните работи, Албена Георгиева, регионален шеф на област Видин и Снежина Динева – изпълнителен шеф на „ Напоителни системи ” ЕАД. Огнян Ценков сподели също, че при първа опция ще се пристъпи към цялостното доизграждане на дигата. Срокът, за който е оповестено бедственото състояние в село Иново, е до отпадане на събитията, послужили за неговото оповестяване.
Продължава наблюдението на сериозните сектори освен в село Иново, само че и в другите наранени обитаеми места на територията на Община Видин.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР