Видин е домакин на Международния парад за ретро автомобили Vintage

...
Видин е домакин на Международния парад за ретро автомобили Vintage
Коментари Харесай

Видин е домакин на Международния парад за ретро автомобили

Видин е хазаин на Международния церемониал за ретро коли Vintage vehicles Vidin 2022. В събота, на 6 август, за шести следващ път дунавският град ще посрещне близо 100 разнообразни ретро автомобила и мотоциклети от страната, Румъния и Сърбия, това заяви пред Българска телеграфна агенция главният уредник на събитието Иван Цолов.

Освен това ще има проведени игри с награди, томболи и изненади, добави Цолов.

Както всяка година, парадът ще стартира с шествие от паркинга на Община Видин, ще премине през града до средновековната цитадела " Баба Вида ", която е един от стоте Национални туристически обекта. Към него ще се причислят и участниците в Националния мотосъбор, който също се организира в дунавския град и е събрал над 200 рокери от България и чужбина. 

Сред най-атрактивните коли ще бъде автомобилът на Дан Колов от 1928 година – „ Десото “, както и автомобил от 1968 година, който е бил благосъстоятелност на легендата на българската сцена Емил Димитров.

Посетителите на  Vintage vehicles Vidin 2022  ще бъдат посрещани от красиви девойки, облечени ретро, които под звуците на рок музика ще препращат към живота през 60-те години на предишния век. Специални посетители ще бъдат актьорите, които вземат участие в новия български ефирен сериал " С река на сърцето ", продукция на Нова телевизия, добави Цолов. Той разкри, че по време на парада ще бъде снимана и сцена към сериала, който към този момент пети месец се снима във Видин. 

Гостуващият тези дни във Видин Цирк " Колозеум " също ще се включи в мероприятията и посетителите ще могат да видят и се снимат до старите возила и с камилата Султан.

И тази година към крепостта " Баба Вида ", с изключение на ретро возилата, ще бъде спретнат базар, където посетителите ще открият тематични дарове, локално вино, аксесоари и масла за коли, работилници за най-малките. Ще има още доста специфични посетители и изненади, сподели за Българска телеграфна агенция Белла Антова от платформа " Sтетика ", които са съорганизатори на парада. Тя добави, че в детската работилница, където малчуганите оцветяват гипсови фигурки, тази година е тематична – т.е.  гипсовите фигурки са с формата на разнообразни коли и мотори, което се надява да зарадва децата.

Организаторите  ще предложат и места за ядене и за пийване, които са много атрактивни, добави  Антова. Школата по съвременен балет Swing още веднъж ще ни партнира по малко по-различен метод, а диджей, който ще се грижи за музиката, е една млада дама от Видин - Яница Иванова, сподели още Белла Антова.

Спонсори на тазгодишния церемониал са Община Видин и Областната администрация, бензиностанция " ТИП ", верига магазини „ Зора “, компанията за колела „ Крос “ и още доста други локални компании и организации.

Сборният пункт на всички ретро коли и мотори е паркингът на Община Видин, откъдето на 6 август сред 9:00 и 9:30 часа ще потегли парадното шествие към крепостта " Баба Вида ", където ще бъдат ситуирани возилата, прецизираха уредниците.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР