Видимостта от шофьорската седалка е най-важният аспект на безопасността на

...
Видимостта от шофьорската седалка е най-важният аспект на безопасността на
Коментари Харесай

Знаете ли, че петна по предното стъкло подсказват за сериозна повреда на автомобила

Видимостта от шофьорската седалка е най-важният аспект на сигурността на пътя, само че поддържането на чистотата на предното стъкло, което е най-важното в автомобила, не е по никакъв начин лесна задача. И в случай че чистачките се оправят сполучливо с външните фактори, положението с вътрешната страна е по-сложно. Особено, когато се появят нови източници на замърсяване. Предното стъкло се нуждае както от грижи, по този начин и от деликатна обработка. То се замърсява, страда от камъни и парчета от пътя, трие се и се запотява. Освен това от време на време се покрива с доста чудноват пласт, който може да бъде подценен, в случай че не беше отвътре.

Първоначално наподобява, че  " триплексът “ просто се е замъглил. Изтъркване с парцал и стартиране на климатика като че ли вземат решение казуса, само че при по-внимателно оглеждане на същия този парцал се оказва, че не става въпрос за пара, а за подозрително и доста неприятно на досег вещество. Именно то е симптом за иден, освен това скоро, ремонт, който ще бъде и много безценен. Факт е, че тъкмо такава плака се образува, когато салонният нагревател на печката стартира да тече. А плаката не е нищо повече от изпаряващ се антифриз. 

Първо, това е извънредно нездравословно. Вдишването на антифриз е като поемане на отрова. Така че без изключително незабавна потребност е по-добре да не употребявате колата. И сигурно не би трябвало да возите деца на предната седалка, защото това е два пъти по-опасно за тях, написа AutoMedia.bg. Второ, образуването на плака върху предното стъкло, което демонстрира най-малък теч сега, е сигнал, освен това сериозен, че следва да възникне друга неволя -печката ще се спука и горещата охлаждаща течност ще се излее под налягане върху краката на лидера. Затова и казусът би трябвало да бъде решен неотложно.

Това обаче не е по никакъв начин елементарно - с цел да премахнете радиатора на печката, би трябвало да разглобите таблото. Напълно. В някои случаи има потребност даже от унищожаване на кормилната колона. Това е доста комплициран и затова безценен ремонт, без който, за жалост, не може да се мине. Той лишава много време и крие неприятни изненади, защото нормално се постанова на кола на повече от 10-15 години, при която евентуално има и други износени детайли. Те биват открити при свалянето на таблото и се постанова също да бъдат сменени.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР