Видимо е, че ИТН ще има водеща роля, а ГЕРБ

...
Видимо е, че ИТН ще има водеща роля, а ГЕРБ
Коментари Харесай

Вигенин: Въпреки, че на терена на лявото оставаме сами, то се свива

Видимо е, че Има Такъв Народ ще има водеща роля, а ГЕРБ още веднъж ще бъде в цялостна изолираност и в новия парламент. Това сподели в изявление за БНР Кристиан Вигенин, ръководител на предизборния щаб на „ Българска социалистическа партия за България”, лидер на листата в Ямбол и заместник-председател на 45-ото Народно заседание. Според него по отношение на 4 април сме в изходната точка и съвсем нищо не се е трансформирало, като се изключи това, че две от обединенията на „ така наречен смяна “ са с малко повече депутати.

„ Трябва да забележим по какъв начин Има Такъв Народ счита да подреди личните си цели. Когато си водеща политическа групировка и от теб се чака да имаш основна роля в идващото ръководство, да го водиш – тогава би трябвало да сме наясно какви са твоите лични цели, да забележим къде Българска социалистическа партия би могла да впише своите “, разяснява Кристиан Вигенин.

Според Вигенин един от огромните проблеми на 45-ото Народно събрание е била неналичието на разговор сред политическите обединения.

„ Ако това продължава по същия метод и в 46-ото Народно заседание и си приказваме от екраните на партийните малките екрани, нищо положително не ни чака, за жалост. “

Кристиан Вигенин показа разочарованието си от изборния резултат на „ Българска социалистическа партия за България “ след по думите му доста дейната, забавна и цветна акция.

„ Беше една акция по учебник. Естествено една акция не може да промени изцяло трендовете. “

Партия, която не може да притегля младите, няма вероятност и няма за какво да си затваряме очите за това, акцентира Вигенин в предаването „ Преди всички “.

„ Основната част от гласоподавателите на Българска социалистическа партия е в по-високите възрастови групи. Младите като цяло гласоподават за други политически обединения и макар че на терена на лявото продължаваме да сме сами, сякаш лявото се свива, левите гласоподаватели не виждат в нас цялостна опция на десницата сега. “

Лявото обединяване се състоя, само че единствено ненапълно и то би трябвало да продължи да се развива, посочи още Кристиан Вигенин. По думите му фокусът би трябвало да бъда върху това българската левица да стане привлекателна за младите и дейните хора.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР