Видеозаснемането на обработването на изборните резултати в секционните комисии ще

...
Видеозаснемането на обработването на изборните резултати в секционните комисии ще
Коментари Харесай

Видеозаснемането на вота ще става чрез умни устройства, подобни на телефон


Видеозаснемането на обработването на изборните резултати в секционните комисии ще става посредством смарт устройства , които наподобяват на телефон.
Това съобщи пред БНР главният секретар на Министерството на електронното управление Ангел Петров.

"  Мобилно устройство, на пръв поглед прилича на телефон , с тази разлика, че не може да провежда нито гласови повиквания, нито да получава и изпраща sms-и. Това е свръхумна камера за видеонаблюдение . Тези телефони имат една-единствена функционалност – видеозаснемане на процеса и реализирането му в фактически време. "

Със сканирането на QR код ще започва процесът по лъчение , обясни Петров. Предвидени са образования за членовете на СИК чрез видеоклип , който ще бъде дипломиран.

Устройствата би трябвало да бъдат доставени до 21 март . След това ще може да започва действителната демонстрация на системата, заяви Ангел Петров.

160 лева е цената на едно устройство . Предвиден е задоволителен брой спешни устройства , стана ясно от казаното от главният секретар на Министерството на електронното управление.

Планират се няколко теста на устройствата за видеозаснемане.
"  Параметрите , които сме заложили към тези мобилни устройства, са последно достижение на техниката . Всички параметри са сегашни към днешна дата ", увери той. По думите му това значи, че могат да бъдат използвани през идващите 5 години.

Проблемът с съществуването на интернет връзка е огромен. Има обитаеми места с изключително ниско качество на покритието на мобилните оператори, значи Ангел Петров.

В минимум 85 на 100 от секциите няма да има проблем. В останалите 15% от секциите е прекалено вероятно сигналът да не е с позитивно качество на излъчване. На тези места неотложно би трябвало да се обезпечи видеозапис по преброяването на гласовете и съставянето на протокола, коментира Ангел Петров.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР