Видеозаписи, публикувани в социалните медии, показват, че потокът от лица,

...
Видеозаписи, публикувани в социалните медии, показват, че потокът от лица,
Коментари Харесай

Нова имигрантска вълна от афганистанци идва към Европа

Видеозаписи, оповестени в обществените медии, демонстрират, че потокът от лица, търсещи леговище, влизащи в Турция през източната й граница с Иран, нараства и поражда терзания измежду локалните чиновници и филантропичните организации.

В продължение на години афганистанци, пакистанци и търсещи леговище от разнообразни други страни се пробват незаконно да преминат през границата пешком в търсене на сигурност и по-добри благоприятни условия за работа.

Понастоящем локалните вести свързват това увеличение на миграцията с продължаващото евакуиране на американските войски от Афганистан.
В разследване на което талибанските управляващи обявиха, че са поели контрола над 85% от територията в Афганистан.

Това провокира клюки за наближаваща нова миграционна вълна към Турция.

„ Още е рано да се приказва за всеобщ напор, само че се усилва броят на идващите и има непотвърдени вести за струпване на хора от иранска страна “, които желаят да преминат в Турция, Метин Корабатър, президент на Базираният в Анкара проучвателен център за леговище и миграция, сподели пред медиите: „ Трябва да следим какво ще се случи в Афганистан, с цел да забележим какво следва. “

В изказване във вторник заместник-министърът и представител на турското вътрешно министерство Исмаил Чатаклъ съобщи, че видеоклипове, изобразяващи бежански приток, са подвеждащи и че турските граници остават под непоколебим надзор след построяването на няколко гранични стени.

„ Бихме желали да повторим, че нашата битка против противозаконната миграция продължава без спиране “, сподели Чатаклъ в изказването, добавяйки, че досега тази година на източната граница на Турция са били арестувани 62 687 противозаконни мигранти.

В отговор Рушен Таква, публицист, документиращ миграционните потоци по източната граница на Турция, разгласява във вторник видеоклипове, на които се вижда, че търсещите леговище влизат в страната, и декларира, че минимум 1500 души минават през границата всеки ден и че броят им нараства.

В момента Турция е хазаин на към 4 милиона бежанци, в това число към 3,7 милиона сирийци и към 200 000 търсещи леговище от афганистански генезис. Докато президентът на Съединени американски щати Джо Байдън приканва американските войски да завършат изтеглянето си от Афганистан до 31 август, отчетите сочат, че възходящ брой афганистански жители могат да потърсят леговище отвън страната, като Турция е евентуална дестинация или директна страна хо пътя им към Европа.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР