Видеозапис, споделян в социалните мрежи, за който се твърди, че

...
Видеозапис, споделян в социалните мрежи, за който се твърди, че
Коментари Харесай

Разследват фалшив видеозапис с кмета на Лондон за пропалестински шествия

Видеозапис, споделян в обществените мрежи, за който се твърди, че демонстрира по какъв начин кметът на Лондон Садик Хан споделя, че пропалестински шествия са по-важни от събитията за отбелязване на Деня на примирието, е подправен, а полицията проверява случая, заяви представител на кмета, представен от Българска телеграфна агенция.

" Лондонската полиция и специалистите ѝ за битка с тероризма знаят за видеото, което се популяризира и раздухва в обществените мрежи от крайнодесни групи, и проверяват интензивно случая ", сподели формалният представител на кмета на Лондон, който е представител на Лейбъристката партия.

Засега няма отговор от Лондонската полиция на питане на Ройтерс за коментар.

Клипчето в обществените мрежи може да нагнети още повече напрежението в английската столица, ден преди огромно пропалестинско шествие, което е планувано да съвпадне с годишнината от края на Първата международна война, отбелязва Ройтерс.

Премиерът Риши Сунак дефинира митинга като " провокация ".

Има опасения, че може да се стигне до опълчване и прояви на принуждение, откакто крайнодесни организации показаха, че ще излязат на следващия ден – когато се отбелязва Денят на примирието – да бранят военния мемориал, прочут като Кенотафа, съобщи Българска телеграфна агенция.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР