Видеозапис със скрита камера разкрива тревожни детайли от случващото се

...
Видеозапис със скрита камера разкрива тревожни детайли от случващото се
Коментари Харесай

Бивш служител на БДЖ: Краде се на едро, охрана на практика няма

Видеозапис със скрита камера разкрива тревожни елементи от протичащото се в БДЖ. Във въпросното видео инспекторът по вътрешна сигурност в предприятието Евгени Димитров споделя информация за обири в изключително огромни размери, за слабата защита във вагонните депа и неналичието на видеонаблюдение. По думите на Димитров от записа, управлението на БДЖ не сезира прокуратурата и органите, с цел да избегне обвиняване в занемареност.

Автор на скандалното видео е Петър Бръснаров, който е някогашен чиновник на БДЖ и който е бил освободен преди няколко месеца. Той изясни, че кражбите от столичното вагонно хранилище в " Надежда " са на стойност от 300 хиляди лв..

" За страдание с изключение на, че ги има тези обири и те не са единствено във вагонното хранилище в " Надежда ", те са и във всички останали депа. Освен, че тези обири са налични, въпреки това в " БДЖ-Товарни транспорти " защитата коства 250 хиляди лв. на месец ", описа още Бръснаров.

Той разкри, че въпросните охранители са на пенсионна възраст и нямат оръжие.

Християн Кръстев, който е някогашен шеф на националния жп транспортьор, добави, че охранителите нямат и връзка с полицията. Освен това камерите за видеонаблюдение са с извънредно ниско качество.

" Кражбите може би на територията на София не са за 300 хиляди, а са несъмнено за няколко милиона, тъй като не е единствено вагонното хранилище в " Надежда ", имаме две локомотивни депа, имаме настрана още едно вагонно хранилище в " Подуяне ", кражбите са доста. Това са установени обири за 300 хиляди. Тук приказваме за милиони единствено на територията на София ", сподели още Кръстев пред Bulgaria ON AIR.

Християн Кръстев и Петър Бръснаров показаха подозренията си по отношение на бъдещето на БДЖ. Според тях техниката е остаряла, не се дават пари за поддръжка и поправки, а неверната по думите им политика ще докара до ликвидирането на железницата.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР