Видеозапис, разпространен от работеща с бегълци от Северна Корея организация,

...
Видеозапис, разпространен от работеща с бегълци от Северна Корея организация,
Коментари Харесай

Сурови наказания в Северна Корея: Пращат младежи за 12 години в трудов лагер заради филми и музика

Видеозапис, публикуван от работеща с бегълци от Северна Корея организация, демонстрира по какъв начин двама младежи биват наказани на 12 години тежък физически труд поради южнокорейска музика, и по-специално международно известния ѝ жанр пристан поп, съобщи Ройтерс.

На видеото се вижда по какъв начин на двама 16-годишни севернокорейци е повдигнато обвиняване в столицата на КНДР Пхенян за гледане на юнокорейски филми и музикални клипове.

Записът е публикуван от южнокорейския Институт за развиване на Юга и Севера (САНД). Ройтерс прави ангажимента, че достоверността на записа, който в медиите е бил пуснат първо от Би Би Си, не е потвърдена.

Ройтерс показва, че от години Северна Корея постанова тежка присъда на всеки, който е заловен да се забавлява с артикули на южнокорейския развлекателен бизнес или подражава на южнокорейския метод на изложение. В хода на войната против външното въздействие Пхенян вкара през 2020 година закон за " антиреакционното мислене ".

" Съдейки по тежкото наказване, това наподобява като урок за наставление на хората в цяла Северна Корея. Ако е в действителност по този начин, излиза, че методът на живот, произлизащ от южнокорейската просвета, е много известен измежду хората от Севера ", споделя Чхуе Кьон-хюи, началник на САНД и лекар по политически науки на Токийския университет, който е избягал от КНДР през 2001 година

" Смятам, че видеозаписът е сниман през 2022 година... Това, което тревожи водача на Северна Корея Ким Чен-ун, е, че хората от поколението, известно като " Милениум " (родените сред 1981 година и 1996 година - бел. ред), и от поколението " Зет " (родени от края на предишния век насам) са трансформирали метода си на мислене. Мисля, че Ким работи за налагането назад на севернокорейското мислене ", споделя още Чхуе.

Видеозаписът с осъждането на младежите, изработен от управляващите в Пхенян, демонстрира съществено посетен обществен развой, като двамата подсъдими са изправени с белезници на ръцете и в сиви куртки пред към хиляда възпитаници в амфитеатрална зала. Всички, в това число и 16-годишните подсъдими, носят медицински маски, което допуска, че видеото е снимано по време на пандемията от КОВИД-19.

Двамата са наказани за гледане и разпространяване на южнокорейски филми, музикални клипове и песни в продължение на три месеца.

" Те бяха изкушени от непознатата просвета и... най-после унищожиха живота си ", са думите, произнесени от глас зад кадър във видеото, изрязано до фрагменти с девойки, на които биват поставени белезници, и дами в Пхенян, носещи облекла и прически в южнокорейски жанр, показва Ройтерс.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР