Видеото може да бъде чудесен начин да направите презентацията си

...
Видеото може да бъде чудесен начин да направите презентацията си
Коментари Харесай

Как да вградите YouTube видео в PowerPoint презентация

Видеото може да бъде превъзходен метод да извършите презентацията си по-раздвижена и забавна. От MakeUseOf ни поучават по какъв начин да вградим клип от YouTube в PowerPoint презентация.

Стъпка 1

- За PowerPoint 2013 или 2016 отидете на Insert и кликнете на Video > Online Video.

- За PowerPoint 2010 отидете на Insert и кликнете на Video > Video from Web site.

Стъпка 2

- За PowerPoint 2013 или 2016 - ще видите кутийка, в която можете да търсите YouTube видео от PowerPoint или можете да поставите копирания код за вграждане на видеото.

- За PowerPoint 2010 - ще би трябвало да поставите кода за вграждане в кутийката, която се появява, и да натиснете Insert.

Стъпка 3

След като видеото е вградено, можете да променяте размера му или да го местите. То ще наподобява като скрийншот, само че в режим preview (Shift - F5) ще можете да го пуснете.

Можете също по този начин да кликнете с десния бутон и да натиснете Start, с цел да изберете дали клипът да стартира автоматизирано с отварянето на слайда или когато вие сами да го пуснете.

Ами PowerPoint 2007?

Процесът тук е малко по-сложен. Кликнете на Developer - More Controls - Shockwave Flash Objects - OK. Използвайте мишката, с цел да очертаете правоъгълник там, където желаете видеото да се появи на слайда. Кликнете с десен бутон върху правоъгълника и изберете Properties. В полето Movie поставете URL на видеото, което желаете да вградите. В URL махнете watch? и заменете признака " = " с " / ".

Ако желаете видеото да стартира автоматизирано, изберете True в полето Playing. Ако ли не, изберете False.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР