Видеонаблюдението се превръща в стандартна част от защитата на все

...
Видеонаблюдението се превръща в стандартна част от защитата на все
Коментари Харесай

Как да подобрим домашното видеонаблюдение

Видеонаблюдението се трансформира в общоприета част от отбраната на от ден на ден домове. Пазарът също бързо отговори на този интерес и изобилства от оферти.

И въпреки множеството устройства на пазара да претендират, че изискват от потребителя минимални старания, с цел да работят оптимално добре, постоянно има какво да се направи, отбелязва CNET. Изданието дава няколко съвета по какъв начин да подобрим домашното видеонаблюдение.

Логично, преди всичко е местоположението. Колкото и да е добре една камера, може да е безполезна, в случай че е инсталирана на неуместно място.

Едно уместно място е над прозорец или врата, позиционирана по този начин, че да покрива пространството под нея. По опция е добре да се употребяват две или повече камери, които да са позиционирани по този начин, че да се „ виждат “ една друга и по този метод да се защищават при положение, че някой се пробва да се промъкне зад или под тях и да ги повреди.

Вътрешните камери би трябвало да се съобразят с помещението и главните „ трасета “ на прекосяване и действия в него. Това ще е от голяма важност както за установяване на местоположението им, по този начин и за зрителния ъгъл на обектива, с цел да може да обхване повече или даже цялото помещение.

Друга честа неточност е, че камерите не да добре настроени. В взаимозависимост от модела, те могат да имат голям брой функционалности и технологии. Например автоматизиран запис и изпращане на уведомление при засичане на придвижване. Ако датчикът е надъхан прекомерно сензитивно, може да реагира и на най-малките придвижвания, изключително при съществуване на домашни любимци. Това ще е неприятно за притежателя, който ще получава голям брой вести за събития, а паметта на рекордера ще се изпълни с ненужни клипове.

Другият риск е датчикът да не бъде задоволително сензитивен и да пропусне действителни значими обстановки. Затова би трябвало да се отдели малко време и самообладание за прецизирана на настройките съгласно съответните цели и условия, с цел да се реализира оптимален баланс.

В взаимозависимост от модела на камерата, тя може да поддържа още технологии. Например връзка с други устройства в умния дом, с цел да могат да се задействат по гласова команда през интелигентна колонка да вземем за пример. Или пък да пускат стрийм при натискане на звънеца на врата и други

Някои камери могат да се допълват и с още аксесоари като осветяване, микрофон, функционалност за двупосочен гласов диалог и други Тези екстри може да звучат изкушаващо, само че действително имат смисъл за съответни обстановки. Най-добре е функционалностите и аксесоарите да се комбинират съгласно дадената нужда.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР