Видеонаблюдението не влияе добре на учителите и децата в детската

...
Видеонаблюдението не влияе добре на учителите и децата в детската
Коментари Харесай

Директор на детска градина: Видеонаблюдението не влияе добре на учителите и децата

Видеонаблюдението не въздейства добре на учителите и децата в детската градина. Това счита Таня Милорова, шеф на столично детско образователно заведение. По думите й, има случаи, в които родител поставя записващо устройство в облеклата или чантата на детето, до момента в който е в градината. Когато родител постави записващо устройство във движимостите на детето си и го пусне на градина, то въздейства на работата на целия личен състав.

" Учителите не се усещат добре, когато знаят, че непрестанно са следени. Децата също не се усещат добре. По врече на пандемията записвахме на видео открит урок, с цел да покажем на фамилиите по какъв начин върви образователният развой. Децата се държаха доста неестествено, тъй като знаеха, че ги записваме. Трябва да имаме поради също, че при естествени леки конфликтни обстановки, в които едно дете се скара с друго, в случай че майката може да види това на камерата, евентуално ще отбрани автоматизирано своето дете ", даде детайлности по тематиката шефът.

По думите й, при подозрения от страна на родителите се явява мощната роля на шефа, който би трябвало да комуникира всекидневно и в детайли с учителите, тъй като става дума за живи хора. " При подозрение за отклонение от нормата на държание шефът е този, който е задължен да реагира. Не одобрявам изказванието, че внезапно един преподавател в детска градина стартира да се държи зле с децата. Има признаци, които би трябвало да се наблюдават превантивно ", безапелационна е Милорова.

Когато личният състав е добре надъхан, когато екипът е добре селекциониран и родителите имат ежедневна връзка с учителите, а децата са усмихнати и удовлетворени, това е показателно, че няма потребност от непрекъснат надзор от страна на фамилията по отношение на ставащото в детската градина, сподели Милорова. Тя добави, че в детската градина, която ръководи, няма видеонаблюдение.

Случвало се е родители да желаят да прегледсат видеозаписи от камерите в градината, свързани с откраднат портфейл, който те търсят, или с изчезнала чанта. Желанието да се гледат записите обаче в никакъв случай не е било обвързвано с проблем в връзките сред личния състав и децата в градината.

" Забелязвам, че в последно време има много тревожни родители. Доверието се печели с време и първоначално е обикновено те да имат терзания, тъй като към момента не ни познават. Провеждаме доста диалози с тях, с цел да бъдат сигурни, че децата им в градината са в сигурност. Нормално е да успокоиш една тревожна майка, която за пръв път се разделя с детето си. Успокояващият миг настава с беседи, проява на това какво се случва в градината ", даде опция на камерите Милорова.

" Нормално е в границите на деня да пуснем фотоси на децата до родителите им, с цел да са уверени, че денят протича обикновено. Винаги обаче желаеме първо единодушие от фамилиите да снимаме децата. Много гушкаме децата и това им работи отлично. Ден след ден, с деликатното отношение към детето му, родителят става все по-спокоен ", безапелационна бе шефът.

" Когато виждаме, че едно дете е доста обезпокоително, се обаждаме на родителя да го вземе. Правим предварителни наставнически срещи още преди началото на образователната година с цел да разбираем на фамилиите по какъв начин да приготвят децата си за есента “, изясни още Таня Милорова.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР