Видеонаблюдение, жива охрана или висока ограда - това са исканията

...
Видеонаблюдение, жива охрана или висока ограда - това са исканията
Коментари Харесай

Жители на Баня настояват за видеонаблюдение в гробищния парк

Видеонаблюдение, жива защита или висока ограда - това са настояванията на жителите на град Баня.

След материал на GlasNews.bg, който отрази тъжната и плашеща реалност в гробищния парк в пловдивското градче Баня, жителите упорстват за бърза реакция от страна на кмета и общината. Причината - разрушени и съборени надгробни плочи на покойници, счупени вази и обири, нарушаващи спокойствието на умряли близки и родственици.

Според жителите на град Баня, слагането на 24-часово видеонаблюдение би помогнало за установяването на самоличността на вандалите, които тарашат гробищния парк. " Монтирането на камери ще респектира хората, извършващи похищения и обири. ", разяснява гражданин.

Други са на мнение, че би трябвало да се провеждат мобилни патрули от охранителна компания, които да преустановяват кражбите.

Висока ограда - това предложи различен гражданин на Баня: " Изграждането на ограда не е неприятна концепция, тъй като мародерите няма по какъв начин да влизат в гробищния парк гладко. ".

Разочаровани от неналичието на реакция от страна на органите на ръководство - Стамен Гешев - кмет, както и община Карлово, баненци са подготвени да започват самодейност за събиране на средства, посредством които да осъществят отбрана и успокоение на гробищния парк.

Пострадал от грозните вандалски прояви споделя, че е потърсил кмета на курортното градче, само че отговор по този начин и не получил: " И трошат и крадат. И в този момент не престават. Писах на кмета на персонално, тъй като и ние пострадахме, само че нямам отговор. Предлагам да се съберем повече хора и персонално да отидем при него, да настояваме за камери. "

Ще има ли развие по този проблем? От GlasNews.bg продължаваме да следим тематиката!

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР