Видеоконферентна среща се състоя днес между германския канцлер , френския

...
Видеоконферентна среща се състоя днес между германския канцлер , френския
Коментари Харесай

Лидерите на ЕС и на Германия и Франция проведоха видеоконферентна среща преди срещата на върха в Брюксел

Видеоконферентна намира се състоя през днешния ден сред немския канцлер, френския президент Еманюел Макрон  Еманюел Макрон Еманюел Макрон е роден на 21 декември 1977 година в град Амиен. Той е най-младият президент на, председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен  Урсула фон дер Лайен Урсула фон дер Лайен – немски доктор и политик (по татко Албрехт). Урсула Гертруда Албрехт е и ръководителя на Европейския съвет Шарл Мишел  Шарл Мишел Шарл Мишел – белгийски политик и министър председател на страната. Шарл Мишел е роден на 21 декември 1975 година в. Срещата беше в миг, в който договарянията за съглашение сред Европейски Съюз и Англия за връзките им след Брекзит буксуват, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Разговорът се организира и три дни преди срещата на върха в Брюксел и няколко часа преди основен телефонен диалог сред английския министър председател Борис Джонсън  Борис Джонсън Борис Джонсън е английски политик - роден на 19 юни 1964 година в Ню Йорк. Прадядо му по бащина линия е и Фон дер Лайен, отдаден на договарянията за връзките след Брекзит.

Освен Брекзит четиримата водачи разискаха и дневния ред на срещата на върха в четвъртък и петък в Брюксел, който касае пандемията и блокажа по бюджетната рамка и проекта за възобновяване на стопанската система в следствие от полското и унгарското несъгласие. Дневният ред на срещата на върха ще обхване и общата европейска цел за понижаване на излъчванията на парникови газове до 2030 година, битката с тероризма и напреженията с Турция.

Относно Брекзит сред страните членки предходната седмица се появи напрежение. Някои страни се притесняват, че може да бъдат направени прекомерно огромни отстъпки, с цел да се стигне до съглашение с Лондон.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР