Видеоклипове с вулгарни, нетрезви и агресивни пътници в самолетите станаха

...
Видеоклипове с вулгарни, нетрезви и агресивни пътници в самолетите станаха
Коментари Харесай

Бум на нарушенията в самолетите - пътници буйстват и пият

Видеоклипове с вулгарни, нетрезви и нападателни пасажери в самолетите станаха все по-често срещани в интернет пространството, само че това не е просто наклонност в обществените мрежи, защото статистиката удостоверява, че случаите се усилват.

Рязкото нарастване на случаите идва в миг, когато авиационната промишленост се възвръща от пандемията от COVID-19, а самолетните компании чакат тази година да превозят 4,35 милиарда пасажери.

По данни на комерсиалната група на авиоиндустрията IATA през 2022 година на всеки 568 полета е имало случай, обвързван с неизпълнителен пасажер, спрямо един на 835 полета през 2021 година

„ Въпреки че случаите с неспазване на разпоредбите в началото понижиха след премахването на наложителното носене на маска при множеството полети, честотата им стартира още веднъж да се усилва през цялата 2022 година и приключи годината с към 37% повече спрямо 2021 година “, съобщи IATA.

Най-често срещаните произшествия са свързани с пушене на цигари или вейп в салона или тоалетната, отвод от слагане на защитния колан, неспазване на рестриктивните мерки и инструкциите за предпазване на багажа и консумация на личен алкохол на борда.

Въпреки че случаите с физическа експанзия остават необичайност, единствено един полет на 17 200 през 2022 година, това съставлява 61% скок по отношение на миналата година.

В Съединените щати се следи десетократно нарастване на случаите с принуждение от 2017 година до 2021 година, като политизирането на носенето на маски по време на пандемията е причина за доста борби.

Данните на Федералната авиационна администрация (ФАА) обаче демонстрират, че през първата половина на тази година случаите са били съвсем два пъти повече спрямо интервала преди пандемията. И това е по този начин макар политиката на „ нулева приемливост “ на ФАА към недисциплинираните пасажери, наложила предходната година санкции на стойност 8,4 млн. $ на пасажерите, които от време на време рискуват и наказателна отговорност.

Според Европейската организация за авиационна сигурност броят на случаите е намалял след пика по време на пандемията, само че сериозността на проблемите „ наподобява се е нараснала доста “.

Най-често посочваните аргументи са стресът от пътуването, по-малкото персонално пространство в самолетите, възбраната за пушене и злоупотребата с алкохол, написа bTV.

Стюард свидетелства по време на правосъден развой през 2022 година, че един път е конфискувал 31 бутилки алкохол по време на качване на борда.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР