Видеоклип, в който се вижда как мъж пребива уморен кон,

...
Видеоклип, в който се вижда как мъж пребива уморен кон,
Коментари Харесай

Мъж преби паднал кон с железен прът в Благоевград

Видеоклип, в който се вижда по какъв начин мъж пребива изтощен кон, потресе Благоевград. Клипът е изработен в покрайнините на града, а причинителят на побоя е бил арестуван от полицията. От Агенцията за сигурност на храните успокоиха, че конят е в положително положение. На клипа се вижда по какъв начин мъж обикаля към лежащ до каруцата кон. След като прави няколко опита да го повдигне, той стартира да му нанася жестоки удари с предмет, наподобяващ на тръба. Конят по този начин и не съумява да се изправи, а боят продължава няколко минути, написа Булнюз.

``
реклама

Видеото добива известност в интернет, а от полицията се самосезират и залавят причинителя. Майката на мъжа е безапелационна, че конят не е обичай доста и че за него се поставят задоволително грижи. Тя споделя, че преди да посегне на коня, синът ѝ Асен е бил с каруцата за дърва. След случая животното е било прегледано от ветеринар, който е открил, че то е клинично крепко и даже няма следи от принуждение. От организациите за отбрана на животните в Благоевград обаче упорстват за строги ограничения при сходни прояви на принуждение. " Трагично, нечовешко по отношение на тях, тъй като те нямат глас и не могат да реагират, да ни кажат. Ние сме хората, които би трябвало да създадем нещо.

Не може да избяга, вързано там за прангите, за каруцата, с товар. Не се знае в какви условия е било. Не се знае яло ли е, пило ли е вода, това са доста значими неща ", коментира  Веселка Лазарова от Спасителен център за кучета – Благоевград. " Шокът ми идва от това, че това не е първи подобен случай, нито в града, нито в страната... Дали ще кажем шокиращо, потресаващо, доста тъжно, слаби са всичките тия прилагателни ", сподели още тя. " Искам да попитам коя е структурата, към която можем да се обръщаме в такива обстановки.

Защото доколкото разбрахме, кончето си е при стопанина, по този начин наречения собственик, след издадено мнение на БАБХ, че то няма следи от принуждение. Но къде могат да бъдат настанявани такива животни, които са били обект на малтретиране ", пита Лазарова. Какво наказване ще бъде наложено на мъжът, който преби коня си, към момента не е ясно. По случая е формирано досъдебно произвеждане.

 

 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР