Видеоклип, на който се вижда как рядък амурски тигър лежи

...
Видеоклип, на който се вижда как рядък амурски тигър лежи
Коментари Харесай

Рядък тигър блокира руски път

Видеоклип, на който се вижда по какъв начин необичаен амурски тигър лежи по средата на път в Хабаровския край в Далекоизточния федерален окръг на Русия, се популяризира в съветските канали на Telegram и в медиите. По-късно се оказва, че огромната котка евентуално е била блъсната от автомобил, което е причина за необикновеното ѝ държание.

Амурският или сибирският тигър, който произлиза от азиатската част на Русия, е заплашен тип и е обект на необятна и сполучлива акция за неговото запазване. През последните месеци се следи увеличение на броя на наблюденията на амурски тигри в Хабаровския край и в прилежащия Приморски край.

Центърът за амурски тигри, благотворителна организация, която учи и опазва огромните котки в Русия, заяви в канала си в Telegram, че " автомобил евентуално е блъснал амурски тигър " и че водачът е избягал от мястото на случая.

" Животното е в тежко положение ", прибавиха от групата, като обявиха, че ветеринарни лекари се грижат за ранената котка.

 В началото на декември амурски тигър нахапа до гибел възрастен мъж в Хабаровския край. Съобщава се, че първо е нападнал куче и го е завлякъл в близката гора. Собственикът му явно е последвал хищника, с цел да откри останките на домашния си любим и самичък да стане жертва на тигъра, заяви тогава медията Mash.  

Тялото на мъжа е открито по-късно денем, потвърдиха от локалния отдел на Следствения комитет.

 

 

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР