Видеоклип на бяла мечка, на чиято козина е напръскано с

...
Видеоклип на бяла мечка, на чиято козина е напръскано с
Коментари Харесай

Руските власти издирват кой е боядисал полярна мечка с черен спрей

Видеоклип на бяла мечка, на чиято четина е напръскано с черен спрей Т-34, стресна съветските природозащитници, заяви Би Би Си.

Кадрите са споделени във Facebook от природозащитника Сергей Каври. Той е разкрил записа в затворена група на хора от Чукотка и е алармирал и управляващите. На видеото ясно се вижда полярен мечок, който се разхожда в дива среда, само че на гърба му има изписано Т-34 - модел танк от Втората международна война, изиграл решаваща роля за успеха на Съветския съюз над Нацистка Германия. Каври е безапелационен, че учените, наблюдаващи полярните животни, не биха " дамгосали " мечка по този метод .

" Нямам визия тъкмо къде е снимано видеото, нито дали в действителност се има поради този модел танк, само че това е някаква изкривена и обидна визия за историята ни ", разяснява Каври.

Според биолога Анатоли Кочнев мечката едва ли е напръскана без да бъде седирана . Той допуска, че случаят може да е станал на архипелага Нова земя, където експерти са седирали полярни мечки, навлезли в обитаеми зони. Според него надписът не би могъл да се изтрие със седмици, което би провокирало проблеми на животното. Белият цвят е значим за полярните мечки, с цел да се слеят със снега и да не ги виждат жертвите им.

По случая е почнало следствие.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР