Видеогрите се оказват успешно средство за рехабилитация след инсулт(снимка: Biodex) Скорошно

...
Коментари Харесай

Лекуват последици от инсулт с видеоигри


Видеогрите се оказват сполучливо средство за рехабилитация след инсулт
(снимка: Biodex)

Скорошно изследване откри, че характерен тип терапия с видеоигри е толкоз ефикасен, колкото и обичайните способи за рехабилитация, при пациенти, възстановяващи се от инсулт. Изследването сочи още, че новата терапия понижава с 80% нуждата от срещи онлайн с рехабилитатор.

Рехабилитацията след инсулт постоянно включва композиция от поведенчески и двигателни интервенции, изискващи забележителен персонален контакт с ерготерапевти. Най-времеемката част от работата с терапевт постоянно включва активност, известна като терапия с придвижване с ограничавания. Това включва интензивна работа с физиотерапевт за възстановяване на функционалността на горните крака.

„ Като професионален терапевт съм виждал пациенти от селските региони да пътуват часове наред, с цел да дойдат в клиниката, и това се случва три до четири дни в седмицата. А самата рехабилитация е доста интензивна, лишава три до четири часа  сесия. Терапевтът би трябвало да бъде налице от самото начало ”, изясни Рейчъл Профит, академик, работещ върху новото.

Използването на видеоигри като форма на физическа терапия не е нова концепция, само че това проучване има за цел да съпостави ефикасността на лечението посредством видеоигри с лечението с „ лице в лице ”. Повече от 100 пациенти са взели участие в тестването. Всеки се е присъединил след повече от шест месеца след прекаран инсулт и е страдал от хронични леки до умерени ограничавания на горните крака.

Изследователите са употребявали видеоигра, наречена, създадена преди няколко години, с цел да се насочи непосредствено към същото придвижване на горния крак, на което се концентрират и физиотерапевтите при лечението с ограничение.
още по темата
„ Пациентът бива виртуално подложен в каяк и до момента в който се спуска надолу по реката, прави придвижвания с ръце, симулирайки гребане, загребване на боклука, люшкане от страна на страна, а също и посегателство над главата, с цел да разчистят паяжини и лиани, което прави упражненията занимателни ”, споделя Профит.

„ С напредването на пациентите провокациите стават все по-трудни. Ние организираме инспекции на участниците, с цел да поправяме задачите им, да предоставим противоположна връзка и да обсъдим ежедневните действия ”, добавя той.

В последна сметка резултатите от изследването демонстрират, че с протокола с те реализират триумф, подобен с този, който реализират при работата с рехабилитатор. Не единствено, че новата лечебна стратегия, основана на видеоигри, отстрани нуждата пациентите да пътуват, с цел да посещават терапевт няколко пъти седмично, само че и останалите интервенции на поведенческата терапия могат дейно да се организират отдалечено.

Според откривателите, сходни сполучливи лечебни резултати значат, че пациентите могат да употребяват единствено една пета от времето на експертите, належащо за интензивната терапия. Профит споделя, че това икономисва време, пари, улеснява пациентите да завършат лечението и разрешава на терапевтите да работят с по-голям брой пациенти.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР