Видео, циркулиращо в социалните мрежи, бързо набира популярност. На него

...
Видео, циркулиращо в социалните мрежи, бързо набира популярност. На него
Коментари Харесай

Украинци спрат руския военен конвой с голи ръце

Видео, циркулиращо в обществените мрежи, бързо набира известност. На него се вижда по какъв начин неголяма група невъоръжени украински жители се пробват да спрат 67-километровият ескорт от съветски бойни машини.

" В Мелитопол невъоръжени украинци се изправиха против въоръжените руснаци. Те скандират " Окупатори " и бутат транспортните средства обратно ", написа Франак Вячорка, който служи като консултант на водача на беларуската съпротива Светлана Тихановская, в Twitter.

На видеото се вижда по какъв начин съветските бойци стрелят във въздуха, с цел да разпилян хората, които обаче не престават да крещят и да бутат конвоя.

" Прибирайте се, фашисти, ние сме невъоръжени!”, се чува от групата.

Кметът на Мелитопол Иван Федоров излезе с изказване във вторник, в което заяви, че градът " не се е предал, само че е краткотрайно окупиран ".

Продължават опитите на съветската войска да превземе украинската столица Киев. В следобедните часове във вторник артилерийски снаряд удари телевизионната кула в Киев. Най-малко петима души са убити. Снарядът е поразил апаратна в границите на комплекса. В Киев има проблеми с приемането на ефирен сигнал. В идващите часове се чака да проработи авариен излъчвател. По-рано съветската войска предизвести, че още веднъж ще бомбардира Киев и прикани цивилните да се изтеглят. Цели ще са здания на киевското разузнаване. Продължава и настъплението на 40-километровия ескорт от танкове и артилерия към града. На цивилните, живеещи наоколо до военни постройки е подредено да се изтеглят неотложно.

Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР