Видео с белки се превърна в хит в социалната мрежата.Сергей

...
Видео с белки се превърна в хит в социалната мрежата.Сергей
Коментари Харесай

Белки панически напуснаха таванско помещение, камера засне действията им ВИДЕО

Видео с белки се трансформира в шлагер в обществената мрежата.

Сергей Иванов разгласява фрагменти с белки, снимани от камера, която е сложена в двора на къщата му. Видеото събра хиляди лайкове и много мнения.

" На тавана ви от време на време могат да се настанят белки. Тук ги назовават " кокараджи ". Въпреки че е уплътнено на всички места и подковано, отново откриха дребна пролука да се промушват ", написа Сергей във Facebook.

Белката се дефинира като малък див звяр. Латинското название на дребния пакостник е Martes foina. Принадлежи на огромното семейство на Поровите, водещи разнообразно битие.

Сергей написа, че е желал да се отърве от животинчетата, само че без да ги убива. За задачата си е купил и инсталирал мощно тристепенно устройство с ултразвук. 

" Но в този момент през юли е техният сватбен интервал и в случай че не ги прогоня, тук ще си създадат скривалище и ще отглеждат дребните си ", написа още той.

Мъжът отбелязва, че е имало интервал, в който е отсъствал и е не запомнил да включил устройството на тавана. През това време две белки се промъкнали на таванското помещение.

" Почнаха да тропат доста и съвсем през целия ден не стопираха, макар че включих устройството ", прибавя Иванов.

Когато се стъмнило, белките под паника напуснали таванското помещение - точно този миг е запечатала охранителната камера.

На фрагментите, оповестени в мрежата, се вижда по какъв начин едното животно се опасява да слезе по отвесната стена, само че другото му оказва помощ.

" Камерата е снимала и по какъв начин си оказват помощ да се качат преди този момент. Иначе те са доста пъргави, умни и симпатични животинки ", приключва поста си Сергей.



За белката е известно, че често си прави жилище наоколо до хората. Ако е в гората, леговището на животинчето може да бъде намерено в хралупата на някое дърво, тъй като белката се катери доста изкусно.

" Много са сладки! Аз знам от дядо и баба, че в случай че им навредиш - ще ти отмъстят. Дядо като ги видеше споделяше - дано си вървят сладки и благи ", написа в мненията под видеото Гергана Георгиева.

Белката спи денем в жилището си или се крие някъде, където си е устроила комфортно място, постилайки го с косми, мъхове или мека перушина. Нощем хищникът излиза на лов. Жертвите биват нападани на светлината на месеца, само че през лятото, още по здрач белката може да бъде забелязана по какъв начин тихо се стрелка, дебнейки жертвите си.

" Може да Ви се стори смешно, само че е действително... На село и ние имахме такова животно. Баба ми взе серлива (не прана) вълна. Направи малко кълбо и заби една пръчка, издърпа малко от вълната към друга пръчка, все едно че ще преде. Сложихме ги на тавана и тя сподели - в нашата къща се работи, ето ти работа, в случай че не ти се работи, в края на селото има женитба - отивай там да играеш. И към този момент 6 година нямаме такива посетители. Опитайте и ще видите резултата. Тия бабини деветини работят ", коментира Боряна Ставрева.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР