Видео с автомобила Тесла Роудстър (Tesla Roadster ) в орбита

...
Видео с автомобила Тесла Роудстър (Tesla Roadster ) в орбита
Коментари Харесай

Мъск изстреля в орбита автомобила си с най-мощната ракета носител


Видео с автомобила " Тесла Роудстър " (Tesla Roadster ) в орбита към Земята, пусна във вторник в " Туитър " създателят на фирмите " Спейс екс " и " Тесла " Илон Мъск, предават БГНЕС, ТАСС, Агенция Франс Прес. Автомобилът е от персоналната му сбирка на предприемача.

Червената Тесла с манекен в скафандър на кормилото бе изведена в космоса като част от изпитателния товар на сполучливо изстреляната нова свръхтежка ракета " Фалкон хеви " (Falcon Heavy). " Изображението е от центъра за ръководство на полетите на " Спейс екс ", посочи Илън Мъск в съпътстващия надпис. " Очевидно е, че в орбита към Земята има автомобил ". На междинното табло свети екран с надпис " Без суматоха ".

Първите степени от мощната ракета се приземиха сполучливо назад на Земята. В изявление за Си Би Ес в навечерието на полета Мъск означи, че е решил да прати колата " за наслаждение ". " Много хора не схващат за какво би трябвало да се изпраща автомобил към Марс ", продължи той. " За това няма никакъв съответен мотив. Прави се за наслаждение и с цел да предизвикаме интерес измежду хората ".

Обикновено при тествания на нова ракета като потребен товар се употребяват бетонни блокове или части метал, продължи Мъск и дефинира това като " скучно ". „ НАСА може да реши да я употребява (ракетата) като метод за бързо реализиране на проектите им за постигане до Луната и Марс “, съобщи по-рано Ерик Сийдхаус, учител по приложни авиационни науки от авиационния университет " Ембри-Ридъл ". Изстрелването е „ нещо доста значимо даже за галактическа компания, която ежедневно се оправя с неща от този сан “.- сподели Джейсън Дейвис от „ Планетарното общество “, което разказва ракетата като „ митична “.

Хитът на Дейвид Бауи Space Oddity звуча по време на изстрелването в ракетата. Ракетата започва в 15:45 часа локално време (22:45 часа бълг.вр) от площадка 39А на Кейп Канаверал. От същото място тръгваха историческите полети към Луната по програмата " Аполо ". Стартът бе следен и от Бъз Олдрин - водачът на лунния модул " Аполо 11 ", който извърши първото в историята пилотирано кацане на Луната. " Това бе превъзходен ден за старт на ракета от моята обичана ракетна площадка ", написа той в " Туитър ".

Тежкият " Фалкон " е основан въз основата на ракетата притежател " Фалкон 9 " и е композиция от три ракети: към централната част са прикрепени два ускорителя. Всеки сегмент има 9 мотора. Общата двигателна сила е над 2,2 хиляди тона. Полезният товар, който би трябвало да бъде изведен е към 64 тона. Цената на едно изстрелване е към 90 милиона $. " Спейс екс " към този момент е главен снабдител на Международната Космическа станция с контракт за 1,6 милиарда $ с НАСА и има постоянен поток от клиенти и държавни потребни товари.

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР