Видео, публикувано в една от софийските фейсбук групи, стана едно

...
Видео, публикувано в една от софийските фейсбук групи, стана едно
Коментари Харесай

Най-коментираното видео: Да отиде да запали свещичка за здраве

Видео, оповестено в една от софийските фейсбук групи, стана едно от най-коментираните, видя Plovdiv24.bg . Поводът - фрагменти, на които се вижда тръгваща да пресича на пешеходна пътека жена.

" Нещо доста уверени станаха някои пешеходци през последните години. Мислят си, че като пресичат на пешеходна пътека, Всевишният ги пази и са неподвластни на законите на физиката. Да, на пешеходна пътека пешеходецът е с преимущество, само че това не му дава право да връхлита като фурия, без да гледа. Слагаш страхливо крачето на платното, уверяваш се, че водачите са те видели и са почнали да понижават, и тогава минаваш.

В такива случаи рязкостта на прекъсването е баланс от потребността да спасиш пешеходеца и да избегнеш удар откъм гърба, който баланс аз реализирах с неимоверни старания. На тези хубави гладки жълти павета единственото, което избави тази госпожа, беше усърдната работа на ABS-а. Да отиде да възпламени свещичка за здраве.

P. S. И да, скоростта ми е съвършено съобразена с пътните условия, както се вижда ", споделя създателят на видеото.

" Четейки мненията, се обезверявам какъв брой самоубийци има. Как е допустимо да си мислиш, че водачът е отговорен, че си изскочил да пресичаш на 10 метра пред автомобил, движещ се с 30 км/ч (8 м/с)? Как може да си мислиш, че можеш да пресичаш, без да се огледаш, защото видиш ли, в закона написа, че пешеходецът е с преимущество, нищо че също написа, че пешеходецът би трябвало да се преценява с движещите се коли, преди да пресече? Как може хората да нямат възприятие за самозапазване? Ако водачът не караше лек автомобил (1 тон), а беше с камион (20 тона), дали щеше да успее да спре? Или в този момент ще кажете, че преди пешеходна пътека би трябвало да се кара с 5 км/ч, в случай че излезе някоя " овца " да не я бутнеш? Докато всички се мислят за безсмъртни, ще има хора със счупени крайници ", поддържа го различен негов сътрудник.

Изгледайте видеото по-долу и сами преценете кой е крив и кой - прав!

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР