видео: Нова твРеалистично е проектите, заложени в плана да бъдат

...
видео: Нова твРеалистично е проектите, заложени в плана да бъдат
Коментари Харесай

Асен Василев: До 15 март трябва да получим финално да на проекта за възстановяване

видео: Нова тв

Реалистично е плановете, заложени в проекта да бъдат осъществени до 2026 година, съобщи той.

Трябва да понижим с 40% въглеродния отпечатък. Единственият ангажимент е да затворим мощностите, които не дават отговор на екоизискванията. Това са единствено Брикел и Бобов дол. Работещите там не са доста, по този начин или другояче напоследък двете централи не работят. Това съобщи в ефира на Нова телевизия министърът на финансите Асен Василев.

До 15 март би трябвало да получим финално да на плана за възвръщаме. 

А макар рецензиите на опозицията, че разноските, планувани в бюджета, не могат да компенсират резултата от инфлацията за потребителите и предложенията за понижаване на ДДС-то върху храните, страната няма да отстъпва, безапелационен в Асен Василев.

„ Опозицията да реши какво желае. От една страна желаеха да свием разноските с 6 милиарда и да стане нулев бюджетен недостиг, от друга желаят да ги разтеглим с два милиарда, на база техните предложенията ”, сподели още министърът на финансите.

Що се отнася до митингите на служителите на реда и пожарникарите, той съобщи, че увеличение на заплатите може да има сами след съответна промяна. Трябва да се употребяват ефикасни и съвременни способи на работа, откакто това се случи - има няколко милиона в бюджета и те се планувани. Но с цел да се отключат тези средства - би трябвало да се създадат съответни промени, безапелационен е Асен Василев.

Бъдеще на акумулатори, с които да се добива електричество и завод в България, където да се създават. Това е един от новите енергийни планове, който влиза в модифицирания План за възобновяване. Конкретният план към момента не е оповестен, само че се планува конфигурираните акумулатори да са с потенциал 6000 мегаватчаса.

„ В света са построени 20 такива завода. По-скоро сме във вълната на основна последваща технология. България има всички прерогативи да стане главен състезател и е добре да ги използваме ”, съобщи финансовият министър.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР