Видео хостингът Ю Туб“ планира да засили борбата си срещу

...
Видео хостингът Ю Туб“ планира да засили борбата си срещу
Коментари Харесай

YouTube засилва борбата си срещу разпространението на недостоверна информация


Видео хостингът „ Ю Туб “ възнамерява да ускори битката си против публикуването на видео материали, които съдържат съзнателно погрешна или подвеждаща информация.

Изпълнителният шеф на видео платформата Сюзън Вожицки оповести бъдещите проекти на компанията по време на софтуерна конференция в Съединени американски щати. По думите й новите ограничения против дезинформацията ще обиден най-много създателите на другите тайни теории и легенди. Като образец тя даже уточни основателите на клипове, в които се развива погрешната доктрина, че Земята е плоска или тези, в които се твърди, че всеобщите стрелби в Съединени американски щати в действителност не съществуват и са само постановки.

Както показва „ Асошиейтед Прес “, упоритостта на "Ю Туб" е да развенчае тези лъжливи изказвания, посредством слагането на линкове към достоверни осведомителни източници по тематиката („ Уикипедия “, например), в описанието под видеоклиповете. Това обаче ще е единствено една дребна част от самодейността на компанията, ориентирана против битката с погрешните данни и "фалшивите" вести.

БГНЕС отбелязва, че през последните няколко седмици „ Ю Туб “ се сблъска с извънредно доста рецензия във връзка учебната пукотевица в Паркленд, при която починаха 17 индивида. Поводът беше появяването на няколко видеа от разнообразни създатели, в които се твърдеше, че потърпевшите от нещастието, които бяха поканени в медиите дни по-късно, в действителност са наети артисти. Едно от тези клипчета беше гледано толкоз пъти, че даже влезе в листата с най-популярните видеа на платформата и остана там до премахването си от уеб страницата. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР