Видео асистент реферът, който преразгледа решението за дузпа, отсъдена в

...
Видео асистент реферът, който преразгледа решението за дузпа, отсъдена в
Коментари Харесай

УЕФА отне наряда на ВАР арбитъра на мача ПСЖ – Нюкасъл

Видео помощник реферът, който преразгледа решението за дузпа, отсъдена в интерес на Пари Сен Жермен против Нюкасъл, загуби наряда си от УЕФА за иден мач от Шампионската лига довечера.


„ Свраките “ водеха с минималното 1:0 в Париж надълбоко в добавеното време, когато бе посочена бялата точка за игра с ръка на Тино Ливраменто. Главният арбитър Шимон Марчиняк, който в началото не отсъди най-тежкото наказване във футбола, бе пратен да преразгледа обстановката на монитора край страничната линия от ВАР арбитъра Томаш Квятковски.

Независимо че топката се отклони в началото от тялото на Ливраменто в ръката му, освен това от близка отдалеченост, Марчиняк отсъди 11-метров углавен удар, който след това бе осъществен от Килиан Мбапе в 98-та минута. Равенството прати Нюкасъл от второ на трето място в „ Групата на гибелта “, като класирането на англичаните за елиминациите в ШЛ към този момент не зависи напълно от тях.

Квятковски трябваше да бъде ВАР арбитър на срещата сред Реал Сосиедад и Република България Залцбург довечера, само че е бил сменен от германеца Марко Фриц. Решението за събаряне наряда на полския рефер наподобява индикация от УЕФА, че дузпата е била погрешно отсъдена в интерес на парижани, които са в полпозишън да продължат към осминафиналите. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР