Виден икономист обяви добра новина за доходите на българите.Икономиката се

...
Виден икономист обяви добра новина за доходите на българите.Икономиката се
Коментари Харесай

Икономист: Доходите ще продължат да растат през тази година

Виден икономист разгласи добра вест за приходите на българите.

„ Икономиката се показва по-добре от мрачните прогнози. На касово равнище е добра вест по-ниският недостиг, разгласен от Министерството на финансите ”. Това съобщи пред Нова телевизия икономистът от Института за пазарна стопанска система Лъчезар Богданов.

„ Политически е добра вест, тъй като внася малко утешение. Всички тези нервности, които последната година и половина, мине не мине месец, имаше по какъв начин банкрутира страната, по какъв начин се срутваме, по какъв начин би трябвало да подвигаме двойно налозите, тъй като дефицитът ще стане 7%. Това говорене малко се балансира в този смисъл ”, съобщи Богданов, написа novini.bg.

По думите му обаче икономиите са поради неизпълнени капиталови планове. „ Харчим по-малко, тъй като в някакъв миг не съумяваме да осъществяваме огромни капиталови планове, в това число по еврофондовете и Плана за възобновяване ”, съобщи Богданов.

Според него, в случай че желаеме да не губим пари, ще би трябвало доста да наваксаме с усвояването на еврофондове в идващите години, с цел да спазим периодите.  

Богданов посочи, че предизвикателство ще бъдат вдигащите се лихви и дефлацията, както и неналичието на работна ръка. Той чака 2024 ч. да бъде с повече вложения, а приходите да продължат да порастват с по-висок ритъм от инфлацията.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР