Видеазопис с насилие, разпространен в реално време от лидера на

...
Видеазопис с насилие, разпространен в реално време от лидера на
Коментари Харесай

Заснеха сина на Кадиров да пребива жестоко човек

Видеазопис с принуждение, публикуван в действително време от водача на съветската република Чечения Рамзан Кадиров, провокира вълна от реакции в Русия, съобщи ДПА.

Във видеото се вижда по какъв начин човек, за който Кадиров споделя, че е 15-годишният му наследник Адам, бие грубо безсилен мъж. Кадиров посочва жертвата като 19-годишния Никита Журавел, арестуван през май за изгаряне на образец от Корана и изместен в мюсюлманската република Чечения в границите на предварителния си арест.

Видеото демонстрира по какъв начин младежът удря и рита различен млад мъж, сбръчкан на стол, а след това го смъква на земята и го удря по главата, разказва " Ройтерс ".



Според съветския омбудсман Татяна Москалкова през август Журавел е декларирал, че е бил пребит от Адам Кадиров по време на задържането си. Тогава Москалкова е назначила следствие.

След публикуването на видеото тя посочи в своя канал в приложението Телеграм " обществената заплаха " от изгарянето на образец на Корана, само че не загатна нито Кадиров, нито сина му или задържания Журавел.



Председателят на Съвета по развиване на гражданското общество и правата на индивида към Кремъл Валерий Фадеев също акцентира неколкократно в реакцията си по отношение на насилието във видеото, че изгарянето на Корана е " съществено закононарушение ".

Членът на съвета Ева Меркачова се изрази по-директно, описвайки публикуваното от Кадиров видео като следващото тестване за цялата правосъдна система на Русия.

" Ще има и още, и още. Боя се, че ще става още по-ужасно ", съобщи тя в коментар, оповестен в Телеграм от известната телевизионна водеща Ксения Собчак.

Загрижена за сигурността на Журавел, Меркачова сподели, че ще подаде навреме заявление до управляващите за преместването му отвън кавказкия район.

Същевременно " Ройтерс " съобщи, че прессекретарят на съветския президент Владимир Путин - Дмитрий Песков, е отказал през днешния ден да разяснява случая с Кадиров. Видяното е било наказано даже от някои твърдолинейни сподвижници на Кремъл, отбелязва организацията. Кадиров сподели през вчерашния ден, че е горделив със сина си Адам за това, което е сторил на Журавел. " Без пресилване - да, горделив съм с дейностите на Адам ", написа в обява Рамзан Кадиров, който дефинира себе си като безмилостен човек и съдружник на Путин.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР