Видеата в интернет, които документират антисемитски прояви в Германия, се

...
Видеата в интернет, които документират антисемитски прояви в Германия, се
Коментари Харесай

Насилие над евреи? Германия трябва да реши

Видеата в интернет, които документират антисемитски прояви в Германия, се трансфораха в тъжно ежедневие. Ту ще подпалят израелско знаме, ту някакъв мъж ще се нахвърли с хули против притежател на еврейски ресторант, споменавайки газовите камери. И всякога в отговор се надига вълна от отвращение. А политиците дават обещание, че ще сторят всичко допустимо за закрилата на евреите в Германия. И напомнят историята, приказват за отговорност, назначават специфичен прокурист и оповестяват просветителни начинания. Не на последно място те акцентират и комплексното предизвикателство пред една страна, която едвам в този момент с огромно забавяне признава, че към този момент е страна, в която трайно идват преселници.

Какво става в Германия?

Днес се появи следващото видео, запечатало антисемитска демонстрация. То по жесток метод потвърждава, че всичко това не е задоволително, с цел да се противопоставим ефикасно против стремглави експанзии като на тази на младежа, за който омразата против евреите като че ли е най-естественото нещо на света: в самото сърце на Берлин, на многолюден площад, измежду бял ден млад арабин се нахвърля върху минувач с кипа на главата, която го разпознава евентуално като евреин. Върху лицето на нападателя е изписана ледена ненавист, до момента в който разпасва колана си. Не носи маска или качулка. Напротив, добре знае, че го снимат, тъй като жертвата държи камерата на смарт телефона си отсреща му и няколкократно повтаря "Снимам, фотографирам! ". На причинителя явно му е все едно, че действието му ще бъде документирано и че полицията вероятно ще го разпознава и открие.

Какво става в Германия? Това видео е разтърсващо доказателство, че немското общество незабавно би трябвало да откри нови пътища за запазване на главните правила, върху които се крепи взаимният ни живот. Обичайните санкции явно не са задоволителни за заплашването на сходни причинители.

Германия би трябвало да реши

За да разберем какво сe случва към нас, вероятно би трябвало да хвърлим взор към учебните дворове. Учителките и учителите от години се пробват да привлекат вниманието на обществото към обстоятелството, че за юношите е напълно обикновено да се наскърбяват един-другиго на "евреин ". Ако прехвърлим и текстовете на няколко известни рап песни, също ще установим, че се пропуква публичният консенсус, съгласно който в тази страна няма никакво място за антиеврейски апели. И че тези апели по никакъв метод не трябва да се омаловажават - т.е. да се търпят.

Не би било правилно, в случай че кажем, че през днешния ден всеки евреин би трябвало да се притеснява от нахлуване, в случай че показва своята религиозна принадлежност по немските улици. Но не би било и вярно, в случай че кажем, че един евреин по принцип няма от какво да се бои, в случай че нещо във външния му тип издава религията му.

Вярно е обаче, че наличните принадлежности към този момент не правят работа. Германия доближи повратната точка, в която би трябвало да реши какъв брой твърдо ще пази своите цивилизационни полезности и публичните си свободи.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР