Viber пуска разплащания в България през 2024 г.Това казва в

...
Viber пуска разплащания в България през 2024 г.Това казва в
Коментари Харесай

Viber пуска разплащания в България през 2024 г.

Viber пуска разплащания в България през 2024 година

Това споделя в изявление за  Офир Еял - главен изпълнителен шеф на Rakuten Viber.

На въпрос по какъв начин се движи планът ви за разплащания през Viber и може ли да се трансформира в " суперап " по образеца на нещо като WeChat в Китай, Офир Еял отвъща:

" Стартирахме финтех услугите в Гърция, Германия, Кипър, Словакия, Словения, Литва и Естония, където към този момент имаме стотици хиляди консуматори, които употребяват нашия портфейл. Ще ви дам един жокер - всичките употребяват еврото. Което ни бави и да навлезем в България в този сегмент.

Защото, когато въвеждате обмяна на валута или мултивалутни цифрови портфейли, става дума за повече регулации и е малко по-комплексно като задача. Искаме да го създадем по верния метод. Моите упования са да въведем тази услуга в България през 2024 година "

България  към този момент се размина с еврото през 2024 година Надеждите са за началото на 2025 година

" Суперап " е толкоз генеричен термин, който постоянно не значи нищо. Но когато споделяме " суперап ", имаме поради място, където можем да вършим повече неща, които да усъвършенстват всекидневието ни. В началото неповторимото на Viber беше, че предлага позвънявания и чатове, които са безвъзмездни и не е нужно да плащате за SMS. Но през днешния ден тази услуга е стока, никой не заплаща за диалози и чатове. Viber би трябвало да откри други източници за основаване на стойност. Всички в бранша гледат към трите огромни " суперапа " на Изтока: LINE в Япония, WeChat в Китай и KakaoTalk в Южна Корея.

Но те са персонализирани за локалния си пазар, до момента в който Viber е световна услуга. Можем да предлагаме суперперсонализирани услуги за местни пазари, само че това значи да подценяваме останалите си пазари. Така разбрахме, че решението тук е да прибавим разплащания, тъй като потреблението на такава услуга е безпроблемно.

Понякога сме очевидци по какъв начин чат приложения се пробват да прибавят функционалности, които не вървят безусловно ръка за ръка със известията. Но разплащанията са идеални. Защото по какъв начин вършим цифрови заплащания? Питаме някого със известие за пари или събираме пари, с цел да купим подарък за някого, или разделяме сметка в ресторант през чат, без да напущаме приложението. И тъкмо това и виждаме ", споделя още шефът на Viber.

По думите му първата са директните цифрови разплащания сред консуматори, както и към бизнеси, втората - бизнесите във Viber.

" Вместо да търсите избран бизнес или услуга в Гугъл, да напишете във Viber " водопроводчик в България " и по този начин да получите най-високо оценените покрай вас. И да може да започнете пряк чат с тях, да си насрочите час и така нататък Именно тази композиция от финтех и услуги за дребни и междинни бизнеси е версията на Viber за " суперап ". Вече пуснахме такива услуги в страни като Филипините и Гърция, където имаме доста консуматори. Покритието ни в България е голямо - към 94%, която я подрежда измежду топ 10 в света по приоритет за нас. "
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР