Viasat History, най-добрият ТВ канал за история на стария континент,

...
Viasat History, най-добрият ТВ канал за история на стария континент,
Коментари Харесай

Гласовете на мъртвите тръгва по Viasat History

Viasat History, най-хубавият ТВ канал за история на остарелия континент, е с нова поредност с Проф. Бетани Хюз – историк, създател и ТВ водещ, която ни е представяла " Нил: 5000 години история ", " Помпей: В очакване на бедствието ", " Дневниците на Венера ", " Осемте дни, които сътвориха Рим " и още доста. В " Гласовете на мъртвите " - новата поредност в три елементи, която дебютира на 10 юли, неделя, от 22:00 часа, Проф. Хюз води следствие на някои от най-устойчивите загадки на античния свят, като среща феновете с впечатляващи хора от предишното, разкривайки го в хода на кино лентата.

Като употребява най-нови научни способи и исторически открития екипът на Проф. Хюз прокопава път към тайните на Тутанкамон, като разкриват отговори, убягвали на египтолозите с десетилетия. Има сведения, че Тутанкамон е живял в тъмен свят на кралски интриги, където татко му е бил ненавиждан, а майка му – умъртвена. С помощта на специалист - геолог, Бетани и екипът й се допират и до най-новите изследвания и свидетелства, с цел да реконструират идентичността и ориста на пет от жертвите на пагубното изригване на Везувий – малко момче, боец, бременна жена, гледачка и плебей. В поредицата намират място най-нови геоложки изследвания и способи на криминалистиката, които разкриват последователността от събития, довели до изригването на вулкана, предизвикало трагичната гибел на нашите герои и разрушението на Помпей и Херкулан.

Той е най-известният фараон. С революционна ДНК технология и криминалистки разбор " Гласовете на мъртвите " хвърля светлина върху заболяването, от която е страдал, ежедневните физически усложнения, които е изпитвал и в последна сметка кой в реалност е бил той зад общоизвестната златна маска. А има и мрачна фамилна загадка. Детството му е тайнственост. Според една от теориите, майка му е паметната Нефертити. Но дали е по този начин? Може би отговорът е в Долината на кралете. В една от гробниците са открити голям брой неидентифицирани кралски мумии – една от тях на жена, умряла на 25 години, а тялото й било покрито с рани, може би някоя от тях – съдбовна. Когато е изработен ДНК разбор се оказва, че е майка на Тутанкамон.

Не е ясна повода за гибелта на майка му, само че се знае, че царуването на татко му – Ехнатон – не отишло на добре. Има военни провали, ширели се заболявания и до края на живота му, египтяните към този момент го били намразили поради опита му да промени религията. Ехнатон умира, когато Тутанкамон е едвам на 9 години. Това от една страна е облекчение за античните египтяни. Според последните проучвания със скенер – черепът на Тутанкамон бил прекомерно продълговат и той е страдал от физически недъзи и болести, евентуално вродени. Умира една на 18 години, а откритието на гробницата му и съкровищата, които оставя, го трансформират в сензация на всички времена.

 
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР