ВХерсон днес пристигна първият влак от Киев след освобождаването на

...
ВХерсон днес пристигна първият влак от Киев след освобождаването на
Коментари Харесай

В Херсон пристигна първият влак от Киев след освобождаването на южния украински град

ВХерсон през днешния ден дойде първият трен от Киев след освобождението на южния украински град, който бе окупиран от Русия в продължение на осем месеца, съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

Железопътната комбинация се движеше под мотото " Към успеха " .

В седемте вагона, изрисувани в светли цветове, пътуваха общо 200 души. Стотици хора с украински национални флагове посрещнаха възторжено влака на гарата в Херсон, който се намира на към 550 километра от Киев.

Железопътната връзка сред украинската столица и южния град бе прекратена незабавно

след началото на съветската инвазия на 24 февруари. На 3 март Херсон стана първият и към този момент единствен регионален център, високомерен от Русия в Украйна. Миналата седмица съветската войска бе принудена да се изтегли от западния бряг на река Днепър в Херсонска област. Украинските войски влязоха в Херсон на 11 ноември.

В Украйна влаковете са мудни, само че като цяло се движат по разписание и са надеждни макар войната ,

отбелязва ДПА. Според организацията функциониращите железопътни връзки са една от силите, крепящи единството на нападнатата страна.

На заглавната фотография: Украинец прегръща своята брачна половинка, пристигнала през днешния ден в Херсон с първия трен от столицата Киев след освобождението на южния град предходната седмица.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР