Вграденият GPU демонстрира обещаващи резултати в GeekbenchIntel показа за първи

...
Вграденият GPU демонстрира обещаващи резултати в GeekbenchIntel показа за първи
Коментари Харесай

Intel показва мускули с мобилен Tiger Lake

Вграденият GPU показва обещаващи резултати в Geekbench

Intel сподели за първи път Tiger Lake процесорите на CES 2020 в Лас Вегас
(снимка: Walden Kirsch/Intel Corporation)

Мобилните процесори Tiger Lake на Intel ще заменят тази година Ice Lake. Новите чипове резервират 10-нанометровата технология и оптималния брой ядра, само че ще преминат към усъвършенствана ар хитектура както на CPU, по този начин и на GPU.

Tiger Lake към този момент се появи в базата данни Geekbench, в това число с резултат за интегрираното графично ядро. Неназованият модел има четири ядра, поддържа технология Hyper-Threading и работи на тактова периодичност 2,3GHz.
още по тематиката
В допълнение, процесорът съдържа графично ядро GPU Xe в настройка с 96 изпълнителни блока и тактова периодичност 1,5GHz.

При CPU теста на Geekbench 5 процесорът набира 1400 точки в режим с едно ядро и 4920 точки в многоядрен. За съпоставяне, Core i7-1065G7 демонстрира резултат от към 1200-1300 и 4500 точки, надлежно.

Тоест, следи се съществено нарастване в продуктивността на Tiger Lake, само че остават и въпросителни, като се има поради, че сравняваният с него процесор Core i7-1065G7 има базова периодичност от 1,3GHz.

Що се отнася до графиката, резултатът (OpenCL Score) от 12 444 точки е на равнището на относително свежия мобилен Radeon Pro 555X. Между другото, дискретната графична карта Intel DG1 ще има същите 96 изпълнителни блока.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР