Вгъста гора, някъде в покрайнините на Токио, се крие изоставена

...
Вгъста гора, някъде в покрайнините на Токио, се крие изоставена
Коментари Харесай

Най-прокълнатото място в Япония или портал към ада: Имението „Химуро”

Вгъста гора, някъде в покрайнините на Токио, се крие изоставена къща. Впечатляваща със своята хубост и размери, тя от десетилетия стои празна. Зловещото ѝ минало я пази от любопитни погледи и набезите на крадци.

Това е имението „ Химуро”. Известно като най-прокълнатото място в Япония. В къщата се е разиграло едно от най-бруталните убийства в историята на страната на изгряващото слънце. Твърди се, че седем души са открити мъртви, като всички те били участници в свръхестествен обред.

Семейство Химуро вярвало, че в къщата им се намира портал към пъкъла и техен дълг бил да задържат злото затворено непременно. За да укротяват демоните един път на 10 години те провеждали античен обред.

Himuro Mansion; a thread
— ig; @appallingthread ☠️ (@appallingthread)
В центъра на церемонията била млада девственица от клана Химуро. Тя била родена и отгледана с цел да бъде принесена в жертва. Момичето растяло в изолираност и загадка, без никаква връзка с външния свят.

Наричали я „ Девата на храма на въжето”.

Бруталният обред имал строги правила

Според някои източници ритуалът се провеждал в специфична стая в къщата, други пък настояват, че жертвоприношението е осъществявано в секрети тунели под имението.

Около крайниците на момичето били омотавани въжета, в чийто край били завързвани четири вола. Животните теглели в четирите направления на света, до момента в който разкъсвали тялото на девойката. Напоените с кръв въжета били поставяни над портала, за който вярвали, че е извор на злото на земята.

Тази традиция се предавала от потомство на потомство в семейство Химуро. При подготовката на последния обред обаче нещо се объркало. Девицата, която трябвало да взе участие в злокобната гала, един път забелязала момче от прозореца на имението и бясно се влюбила. Обектът на любовта ѝ също не бил апатичен и постоянно я следил, даже възнамерявал да я избави.

Това било същинско злощастие за семейство Химуро, тъй като девицата трябвало да остане чиста и свободна от всемирски въздействия. Според тях кръвта и душата ѝ били покварени.

Щом схванал, старейшината на клана изпаднал в гняв, той имал единствено един избор. Девицата опозорила целия жанр, по тази причина главата на фамилията трябвало да изкупи прегрешението със самоубийство. Патриархът на фамилията разсякъл всеки член на семейството с обичайния японски меч катана. Старейшината бил уверен, че такава гибел е за предпочитане пред това да страдат от злото, което щяло да премине портала поради проваленото жертвоприношение. Когато всички членове на фамилията били „ спасени”, самият той паднал върху катаната си и се самоубил.

Историята от дълго време е изгубила първичния си образ

Местните от близкото село отхвърлят да приказват за имението „ Химуро” и за това, което е ставало там. Само неколцина очевидци разнасяли от уста на уста злокобни разкази за странни събития, протичащи се и до през днешния ден в изоставената къща.

След като кланът Химуро среща гибелта си, в региона почнали да се случват необясними неща. Любопитни хора, увлечени в легендата, опитвали да намерят имението, само че наподобява никой не могъл да каже къде тъкмо се намира. Тези, които настояват, че са го разкрили, описват за свежи пръски кръв и кървави отпечатъци от ръце по стените.

Призраци, облечени в бяло, бродели из постройката. Смятало се, че това били духовете на семейство Химуро, които към момента се подготвяли за ритуала на девицата, даже в отвъдния живот.



Жестока била ориста на всеки всеки, който дръзнел да пристъпи прага на прокълнатата къща. Той бил откриван мъртъв, със следи от въже към ръцете.

Друга злокобна история пък споделя за прозорец от имението „ Химуро”, който в случай че бъдел сниман с фотоапарат, на фотографията се появявало призрачно изображение на младо момиче, облечено в кимоно.

Всички тези истории всяват боязън от години в Токио. Мнозина имат вяра, че в случай че се приближат до това имение, ще бъдат прокълнати. Може би по тази причина истината за тези седем души, открити в къщата, към момента не е разкрита.

Култът към сатаната Аум Шинрикьо

Най-близката история до легендата за имението Химуро, която е документирана, е култът към Страшния съд, наименуван Аум Шинрикьо („ Учение на истината АУМ”, понастоящем позната като „ Алеф”). Сектата е учредена в края на 80-те години на предишния век от човек на име Шоко Асахара. Той се афишира за Исус Христос и забърква в сатанинския си фетиш детайли от християнството, индуизма и будизма.

Култът добива печална известност през 1995 година. Тогава членове на сектата оставят в токийското метро пет торби със зарин. Това е токсично вещество, което се употребява за химическо оръжие. Известно е като „ килъра без цвят и мирис”. Тринайсет души губят живота си, а 6000 са ранени. Съдбата на сектата е трагична. Шоко Асахара и седем други членове на култа са екзекутирани през 2018 година. Въпреки това сектата съществува и до през днешния ден. Обявена е за незаконна и японските управляващи я наблюдават от близко. Съединени американски щати и няколко други страни я считат за терористична организация, написа Мaryhallbergmedia.

Каква е истината за имението „ Химуро”?

Истина или легенда, историята на имението „ Химуро” от години вълнува хората – съвсем като замъка „ Бран” в Румъния, дом на Влад Цепеш – Граф Дракула, къщата на убийствата със брадва във Вилиска, хотела за убийства на Хенри Холмс, злокобните истории за затворени лечебни заведения, населявани от духове и доста, доста други.

В множеството от тези митове и предания има зрънце истина. През годините те се предават от уста на уста и всеки повествовател прибавя нещо от себе си, до момента в който случките се трансфорат в част от локалния фолклор и изцяло изгубят първичния си образ.

Съществува ли имението „ Химуро”, или е плод на човешката фикция? Кой знае, един ден може да разберем истината. А в случай че легендата е вярна, то тогава имението „ Химуро” сигурно е най-прокълнатата постройка в Япония.

Още от създателя:

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР