Ветото на президента върху промените в Закона за опазване на

...
Ветото на президента върху промените в Закона за опазване на
Коментари Харесай

Нанков се притесни, че спрян от президента закон ще забави магистрала Струма

Ветото на президента върху измененията в Закона за запазване на околната среда може да сътвори проблеми за Автомагистрала " Струма ", разгласи министърът на районното развиване Николай Нанков по бТВ.
Държавният глава върна за преразглеждане текстовете, които плануват оценките за влияние на огромни обекти от национална значимост да се претупват без доста разногласия и да се одобряват по бързата процедура - като се разрешава те да се апелират единствено на една инстанция.

Налагането на несъгласие и превъзмогването му още веднъж със законодателна самодейност, допускам сътрудниците народни представители ще се съобразят с някои от претекстовете. Но би трябвало да си дадем ясна сметка защо става въпрос с препоръчаните промени ", уточни Нанков.

" Тук става въпрос единствено за национални обекти, които са от национално стратегическо значение за страната. Не приказваме за всички инфраструктурни обекти да минават на едно институционално обжалване. Да, президентът има своите причини. Ветото върху Закона за запазване на околната среда би могло да сътвори проблем за Автомагистрала „ Струма “. Респективно то би трябвало да се съобразено с всички нормативни процедури, в това число и публичните разисквания на Оценка на въздействието върху околната среда ", сподели министърът.

Той повтори думите си от четвъртък, че от икономическа и софтуерна позиция най-адекватен вид е полуизточният. " Трасето към Гърция остава по съществуващата част на Кресненското дефиле, с уширяване, изправяне на завои, построяването на нужната екологична инфраструктура, която да отбрани биологичните типове. В посока София шосето се качва източно над дефилето, с създаване на 5 възела, с 6 свързвания сред двете трасета и връзката сред всички общински пътища с направленията на новото трасе източно от дефилето ", изясни Нанков.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР