Ветко и Маринела Арабаджиеви са успели да спасят от запор

...
Ветко и Маринела Арабаджиеви са успели да спасят от запор
Коментари Харесай

Маринела и Ветко Арабаджиеви спасиха от запор имението си в Сен Тропе

Ветко и Маринела Арабаджиеви са съумели да спасят от запор един от най-хубавите си и скъпи парцели - първокласната си къща в Сен Тропе, написа в новия си брой седмичника " Филтър ". Оказва се, че луксозното имение, което през днешния ден се прави оценка на към 30 милиона евро, е било трансферирано малко преди олигархичната фамилия да бъде задържана, на 62-годишният екстравагантен милионер Робърт Ченгиз.



На 7 март 2019 година Ветко и Маринела Арабаджиеви бяха арестувани от полицията в Испания. След няколко месеца търсене с Интерпол, двамата бяха открити в къщата на Георги Семерджиев, по-известен като Жоро Шопа (според източник на Lupa.bg, сега семейството е в спор с него, тъй като подозира, че той ги е предал на властите).

През август 2018 година прокуратурата, Министерство на вътрешните работи, ДАНС, Национална агенция за приходите и други институции нападнаха офисите на пловдивската фамилия, до момента в който те са в чужбина. Днес дружно със сина си и други техни помагачи, Арабаджиеви са подсъдими за данъчни закононарушения и пране на пари в колосални размери. Делото върви постепенно в Софийския градски съд при същия състав, който го гледаше във към този момент закрития профилиран. Освен това против семейството има и няколко каузи на КПКОНПИ за лишаване на имущество за 380 милиона лв.. Сред парцелите, които са запорирани, с цел да се обезпечат, го няма един от най-важните – вилата на Маринела и Ветко в Сен Тропе.

21 март 2023 година Както през множеството време от годината Маринела Арабаджиева е на воаяж в чужбина. Не пропуща да разгласява следващата си фотография. Този път тя е в компанията на възрастен мъж и млада дама, които напълно не са инцидентни. Той е 62-годишният милионер от парцели по света Робърт Ченгиз. Тя е 28-годишната му държанка и Инстаграм звезда от Полша Джулия Дубовска, поради която Ченгиз изоставя фамилията си години по-рано. Дубовска е един от многото модели онлайн в обществената мрежа. Има 500 000 почитатели и 6500 секси фотоси. Не се разграничава от типичните девойки с профили там – руса коса, слаби крайници, горещи пози на екзотични плажове и проява на разкош.



Милионерът Робърт Ченгиз, приятелката му Джулия Дубовска и фрапантно отслабналата и разхубавена Маринела Арабаджиева (в средата)

Снимката на Арабаджиева с Ченгиз и Дубовска не е инцидентна и е директно обвързвана с техни бизнес връзки. Контактът им е от всемирски празненства в тузарските курорти. Когато Ветко и Маринела са търсени с алена бюлетина от Интерпол през 2018 година, те знаят за следствието против тях у нас. Както и за последствията със запорите на имуществото им и възможното им лишаване в бъдеще. За да спасят активите си Маринела и Ветко още тогава са взели ограничения – по времето, когато най-малкият им наследник Вълчо е зад решетките, а те са първо в Сен Тропе, след това в Барселона в къщата на Жоро Шопа.

Луксозното имение на Арабаджиеви в обичаното им Сен Тропе е било благосъстоятелност на следена от тях офшорка. Още преди да бъдат задържани обаче къщата е продадена на компания на Робърт Ченгиз. Съдейства Кристина Радулова, която е шеф на доста от сдруженията на родните олигарси и тяхно доверено лице. През цялото време на престоя на Арабаджиеви в ареста парцелът се води на офшорна компания на Робърт Ченгиз, написа в.„ Филтър “.

Преди месеци обаче къщата се е върнала във притежание на семейството Арабаджиеви. Това се случва, откакто към този момент са ясни запорите и претенциите на страната към насъбраното от тях имущество, а парцелът в Сен Тропе не е измежду тях. За да го върнат при семейството, за чужбина са пътували две от дъщерите им – Александра и Златомира. Те останаха чисти от обвинявания и каузи.

Робърт Ченгиз е от иракско-еврейско семейство, което се мести в Иран, а през 1979 година заживява в Англия. Там стартира бизнес агресия с недвижими парцели, които са обичана инвестиция и на семейство Арабаджиеви.

Ченгиз тегли заеми, с които купува, а след това продава парцели за милиарди в продължение на 40 години. Ползва заеми от банки. Една от тях е исландската " Коптинг Банк ", която банкрутира през 2011 година Заради колапса Робърт Ченгиз и брат му тогава са задържани, само че следствието не съумява да потвърди виновността им за банкрута.

Къщата в Сен Тропе не е единственият парцел, насъбран през годините от Арабаджиеви, който съумяват да запазят от исковете на страната. Опитите за покупко-продажби не престават, до момента в който текат каузи за данъчни закононарушения и пране на пари, както и гражданското на КПКОНПИ за лишаване на имуществото им за 380 милиона лв..

Второто е планувано за 1 юни. Последното придвижване по него е получено съобщение от финансовото разузнавате на ДАНС. По сигнал на спецслужбата е бил запориран един от морските хотелски комплекси на семейството „ Хасиенда Бийч “ до Созопол, който не е бил възбранен от КПКОНПИ при инспекцията. Причината е, че има подозрение за пране на пари. Арабаджиеви са пробвали да апортират хотелския комплекс в нова компания. Той е благосъстоятелност на „ Захарен комбират Пловдив “, който също е на семейството. Според данните на ДАНС става дума за опит за данъчно закононарушение, по което Специализираната прокуратура е почнала следствие. Случаят не е завършен, прибавя в.„ Филтър “. В същото време Арабаджиеви съумяха да продадат земята на някогашната захарна фабрика, на която ще се строи голям жилищен комплекс, а марките на комбината към този момент са на варненска компания, която ще ги създава под наложения към този момент бранд на пазара.

Неотдавна, семейството съумя да продаде за 50 милиона лв. големия хотелски комплекс „ Виктория палас “ на Слънчев бряг. Смята се, че покупател е сдружение, свързвано с братя Маргини.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР