Ветко Арабаджиев и жена му Маринела са изчезнали от вилата

...
Ветко Арабаджиев и жена му Маринела са изчезнали от вилата
Коментари Харесай

Нови разкрития! Ветко и Маринела Арабаджиеви духнали на пожар от Сен Тропе

Ветко Арабаджиев и жена му Маринела са изчезнали от вилата си в Сен Тропе още в петък – денят, в който спецпрокурори и служители на реда нахлуха в хотелите им “Маринела ” в София и “Марица ” в Пловдив, заяви “Труд ”.

За милионерското семейство са издадени Европейски заповеди за арест, защото се счита, че е допустимо към момента да са във Франция или в друга страна от Европейски Съюз. Искане за търсене е отправено и към Интерпол, само че до нощес фотосите на Ветко и Маринела не бяха качени в уеб страницата при тези на останалите търсени българи.

Припомняме, че спецпоркурори и служители на реда нахлуха в пространства в двата хотела, употребени като офиси на компанията на Арабажиеви “Виктория груп ” и други компании, за които ес допуска, че са на подставени лица. При интервенцията бяха арестувани 10 души, измежду които и най-малкият им наследник Вълчо (22 г.). В събота петима от задържаните бяха упрекнати за присъединяване в проведена незаконна група за данъчни измами, а Арабаджиев-син – за пране пари. Днес следобяд спецпрокуратурата внесе искане да бъде наложена мярка “задържане под стража ” на Вълчо и две дами – Румелия Кирилова и Елена Караянева. Тъй като по случая към този момент били събрани над 20 тома с материали, които юристите са поискали да четат, съвещанието продължи и след публицистичното привършване на броя. То обаче протече при закрити порти.

Не стана ясно дали се търсят и други членове на семейството. Освен Вълчо, който се занимава с стилните заведения “Марионет ” и “Мегами ”, Ветко и Маринела имат още един наследник и две дъщери. Семейството разполага с първокласна яхта и частен аероплан. Освен в тузарската си вила в Сен Тропе, от кое място последно разгласиха фотоси от купоните си в обществената мрежа Instagram, Арабаджиеви пътуват постоянно до Малдивите и Дубай.



Близки до фамилията разясниха импровизирано, че Арабаджиеви са изпаднали в потрес от първите вести по претърсването на офисите и жилищата им. “Нямали са и най-малка визия, че са обект на гонене от закона ”, показа прочут на семейството

Задържаната Елена Караянева (61 г.) взе участие в ръководството на компанията на Арабаджиеви “Виктория груп ВМ ” ЕАД. Има и обща компания “Ромели модерно ” ООД с Ромелия Кирилова (55 г.), за която спецпрокуратурата също писка арест.. По всяка възможност и двете са работели като счетоводителки за хотелиерската империя.

При акцията в офисите в петък са открити 10 млн. лева в брой, като занапред следствието ще открива документите за генезис на тези пари и дали за тях са плащани налози. Задържани са 6 първокласни лимузини от гаража на фамилията, измежду които Ролс-ройс и Бентли.

Според проверяващите Скривано е Данък добавена стойност по 4 схеми Според проверяващите незаконната група работила ат 2016 до 2018 година по четири схеми, посредством които укривали приходи и не плащали Данък добавена стойност в големи размери. Засега обвиняванията са за отбягване на заплащане на 600 000 лв., само че сумата сигурно ще нарасне, предвидиха криминалистите.

За да не бъде внасяно Данък добавена стойност от компании, които работят действително, в счетоводните регистри е почнало записване на търговски покупко-продажби с компании от вида “липсващтърговец ”. По този метод се образува данъчен заем. Той е наследяващ се, защото няма действителни доставки по тези покупко-продажби и се заобикаля установяването на данъчни отговорности. Две от схемите са за саниране и хотелиерски услуги, само че за другите две към този момент се пази загадка, обясниха от спецпрокуратурата.

От счетоводител в месокомбинат до хотелиер Смятаният за най-големият български хотелиер Ветко Арабаджиев е роден през 1956 година в Асеновград. Рожденото му име е Вълчо, само че държи да го назовават Ветко. Завършил е висшето си обучение в УНСС. През 1989 година работи в пловдивския месокомбинат като счетоводител. Малко по-късно записва компанията “Виктория-89 ”, която е една от главните в бизнесимперията му. През 90-те години развива бизнес със захар с шефа на “Мултигруп ” Илия Павлов. Придобива консервна фабрика и бутилиращи заводи за минерална вода. След това се пренасочва към туризма и в негово притежание са хотел “Марица ” в Пловдив, курорта Елените, хотели в Слънчев бряг и Пампорово, както и хотел “Маринела ” в София, кръстен на брачната половинка му. Според статистиката семейството има над 15 000 кревати в страната. Самият той обаче обича да почива във вилата си в Сен Тропе. Хоби са му суперскъпите коли. В гаража му има поръчков “Ролс-ройс ”, “Майбах ”, “Макларън ” и други лимузини. Преди години си купи два частни самолета, с които пътува по бизнес срещи и до Сен Тропе. Говори се, че има проекти да придобие още 2.

Петзвездният хотел “Маринела ” бе един от главните, които одобряваха високопоставени посетители по време на Европредседателството. Разследващи дадоха сбито да се разбере, че акцията по събиране на доказателства е траела и по времето, до момента в който в хотела на Арабаджиеви е отсядал европейския хайлайф.

За конфузна обстановка с смешен привкус описаха пред “Труд ” осведомени с битието на еврочиновниците. В по-късните часове на деня в лобито на “Маринела ”, гостите били пресрещани от първокласни девойки, с предизвикателно облекло. Точно на тях се натъкнал върховен админ, дошъл за съвещание в София, придружаван от брачната половинка си, която безусловно останала без думи от гледката. “Какво е това? Къде си ме довел? Какви са тези проститутки? В такива хотели ли отсядаш, като си в командировка? ”, повишила звук половинката на еврочиновника на рецепцията. И изрично отказала да остане в хотела. Така се наложило фамилията да бъде преместено незабавно в Хилтън.

Въпреки, че е роден през януари, през лятото на 2016 година Ветко Арабаджиев провежда обилен ваучър с 400 посетители в Сен Тропе. Сред поканените са манекенки и фолкдиви, за част от които – да вземем за пример за артиста Азис, рожденикът праща самолета си, с цел да ги докара от България. Модната наклонност за това лято е светските персони да се снимат с розово фламинго. Затова и Ветко кани някои от по-именитите си посетители да влязат в обятията на надуваемо розово фламинго в басейна му в Сен Тропе.

Иван Гешев:  Да си богат е хубаво, само че си плащай налозите

“Ще създадем всичко належащо, с цел да спомагаме оптимално за изясняване на обективната истина. През последната година компанията е проверявана неведнъж и не са установени престъпления ”, оповестиха в събота от компанията “Виктория груп ”. От компанията напомнят, че хотел “Маринела ” е работил непрекъснато, с цел да даде безупречни услуги на гостите на Европредседателството и екипът е получил висока оценка и благодарствени писма.

Виктория груп ”:  Нямаме нарушавания “Ще създадем всичко належащо, с цел да спомагаме оптимално за изясняване на обективната истина. През последната година компанията е проверявана неведнъж и не са установени престъпления ”, оповестиха в събота от компанията “Виктория груп ”. От компанията напомнят, че хотел “Маринела ” е работил непрекъснато, с цел да даде безупречни услуги на гостите на Европредседателството и екипът е получил висока оценка и благодарствени писма.

Автопремеждия
Откраднаха му „ Ролс ройс “ в Сен Тропе, откриха го в България Една от любопитните истории с Ветко Арабаджиев е кражбата на суперлуксозния му “Ролс Ройс ”. Автомобилът, струващ над половин милион лв., липсващ от имението на предприемача в Сен Тропе през септември 2011 година Лимузината била измежду обичаните на хотелиера, откакто той си я подарил за рождения си ден през 2007 година Три години и половина по-късно изненадващо “Ролс Ройс ”-ът е засечен на влизане в България през ГКПП-Калотина. Зад кормилото му е 52-годишен пловдивчанин, който дал пояснения и бил освободен. Появиха се клюки, че колата била отмъкната от албанската мафия и след дълги договаряния била върната против стабилен откуп.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР