Ветко Арабаджиев е бил предупреден, че срещу него се готви

...
Ветко Арабаджиев е бил предупреден, че срещу него се готви
Коментари Харесай

Ветко Арабаджиев бил предупреден за удара и щял да бяга с милионите

Ветко Арабаджиев е бил предизвестен, че против него се готви удар. Това станало преди няколко седмици. Той оповестил паника в фамилията и офисите. Целта била да се провежда спешно овакантяване на страната. В тази връзка били събрани милионите в кеш, които бяха открити в офиси.
Смятал да ги изнесе от България с някой от частните си самолети и да не се връща дълго време. Или вечно. Това оповестиха за Фрог нюз източници, близки до следствието. От прокуратурата обаче също разбрали за готвеното бягство. Съобщил им човек от обкръжението на Арабаджиев. Тогава било взето решение да се работи незабавно. Първата крачка бил ударът против офиси в хотели на предприемача. Според нашите източници следите на регистрациите на хотели и компании, свързвани със семейство Арабаджиеви, се губели през разнообразни страни и офшорни зони. Доказването на подозренията за пране на пари, източване на Данък добавена стойност и подправяне на документи щяло да бъде мъчно и да отнеме доста време.

Разкриването на готвеното бягство от страната на Арабаджиеви се приемало в спецпрокуратурата като огромен триумф. Споменава се и вид предприемачът, който е прочут с показността на благосъстоянието си, да е бил преднамерено предизвестен, с цел да се задейства и да бъде заловен в крачка. Говори се също, че в близкото му обграждане имало най-малко двама души, който донасяли на прокуртурата и службите какво става в офисите. „ сътрудниците “ били притиснати с компромати и с цел да отърват кожата драговолно предали някогашния счетоводител на пловдивския месокомбинат, трансформирал се в огромен необут.

Засега това са хипотези, които занапред ще бъдат изяснявани, доказвани или отхвърлени, считат специалисти, с които Фрог нюз се свърза за коментар.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР