Ветеринарите и експертите на БАБХ припомнят, че добитото месо от

...
Ветеринарите и експертите на БАБХ припомнят, че добитото месо от
Коментари Харесай

От Утре Българското Правителство Започва Законни Масови Убийства!

Ветеринарите и специалистите на БАБХ напомнят, че добитото месо от животните отглеждани в вид " заден двор " може да се съхранява дълго единствено след топлинна обработка за най-малко 30 минути на 70°С, достигнати навътре в месото, поради обстоятелството, че вирусът на Африканската чума по свинете е извънредно резистентен при изсушаване, осоляване, опушване, изстудяване и заледяване на месото.

До 26 август кметовете на обитаеми места и ветеринарните лекари би трябвало да са подготвени с протоколите за санитарното разчистване и дезинфекцията на дворовете на семействата, които непринудено за унищожили прасетата си, с цел да стартира изплащането на компенсацията от 300 лв. на стопанство. Няма да бъде позволено в описите да попаднат хора, които не са гледали свине.

Следващата година всеки, който желае да отглежда прасета, без значение в какъв размер, би трябвало да бъде с ограничения за биосигурност и регистриран въз основа на това.

15 милиона евро са прогнозните вреди за промишленото свиневъдство от болестта в шестте наранени свинекомплекса.

Предвиждат се промени в Закона за лова, тъй че ловният сезон за диви свине да стартира от средата на септември и да продължи до края на февруари. Целта е дивите свине да бъдат понижени от 2,5 на 0,3 бройки на повърхност от 100 хектара.

Протестите не престават

В петък стана ясно, че 30-те кметове на пазарджишки села, които поеха ангажимент пред премиера Бойко Борисов да убедят своите съселяни да изпълнят нареждането, няма да удържат обещанието. Те оповестиха, че няма да позволен екипите от Агенцията за сигурност на храните в дворовете на хората.

" Просто ще подвигна всички хора и ще ги изгоним. И този път ще се вдигнем цяла Южна България. Хора ми се обаждат и от Стара Загора, от Нова Загора, от Пловдив, Пловдивско. Стигнахме до единодушие, че който желае ще си заколи прасето, ще получи обезщетение, а който не желае, няма да го коли. Това беше ангажимента ", сподели пред БНР кметът на село Юнаците Стоян Кузев.

Кметът на село Черногорово Емил Захариев добави:

" Категорично същата позиция заемам и аз. Те не могат във всички села в Пазарджишка област да тръгнат наведнаж. Да забележим кои села ще си изберат и по какъв начин те ще действат и от там ние ще предприемем нашите дейности - от кое място са пристигнали оттова да си тръгнат ".

Междувременно стана ясно, че скотски остатъци са открити в дере край затворения за прекосяване път сред сливенските села Гавраилово и Бяла. Предполага се, че останките са на свине, умъртвени поради ограниченията за битка с чумата по свинете.

В края на работната седмица протестиращите край село Крушаре изпратиха до Върховната административна прокуратера сигнал поради метода, по който да бъдат унищожавани останките от умъртвените животни и за други значими проблеми внесоха сигнал,

Протести против условието за непринудено умъртвяване на прасетата в персоналните стопанства с пътни блокади провеждат също жителите на ямболското село Безмер и варненската община Долни чифлик.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР