Ветеринар, собственик на 7 кучета, соколи, международен съдия на кучета,

...
Ветеринар, собственик на 7 кучета, соколи, международен съдия на кучета,
Коментари Харесай

В КулинаАРТницата на шеф Шанков: Зелена фритата за разтоварване след празниците

Ветеринар, притежател на 7 кучета, соколи, интернационален арбитър на кучета, ръководител на пловдивското киноложко сдружение и лакомник. Така в резюме наподобява креативната биография на звездата от Мастър началник - пловдивчанинът Костадин Шанков. Днес TrafficNews гостува в неговата КулинАРТница!

 Преяждането по празниците е една от най-честите и банални тематики. Но замисляли ли сте се за какво всяка година си приказваме едни и същи заучени и до болежка познати изречения, само че в това време продължаваме в тематиката и дейностите. Нима не е мода, също както да снимаме пръст с пръстен щом се сгодим ( когато постоянно съм се чудел, дали с покупката на пръстена не оферират и бутафорен селфи пръст), или празничната софра, по този начин еднообразно шаблонирана, че съм уверен в това, че сармите които се снимат в дадена кооперация са едни и същи и обикалят домакините с копнеж за популярност по график.

И какво следва незабавно по-късно, от коледни пости и умереност за няколко часа прекосяваме към коледното угояване, празничното оливане и новогодишното претъпкване. А в този момент, с цел да видите че мисля за всички вас, ще ви предложа обичана рецепта, основана не в постен вид, несъмнено. Достатъчно лека и приятна и задоволително лесна за изработката и във всеки различен заринат с задължения ден. Насладете и се! Бъдете здрави и безпределно усмихнати! Помагайте на хората към себе си от нарцисизъм, тъй като никой не може да живее щастливо посред нещастно общество!

С Любов

Д-р Шанков

ЗЕЛЕНА ФРИТАТА

Необходими

артикули:

100 г спанак

85 г грах, замразен

4 бр яйца

2 ч.л. зехтин

4 тънки линии бекон, нарязан на ситно

1 скилидка чесън, фино нарязан

½ бр. черео (или различен тип люто чушле) обелено и фино нарязано

2 бр. червени печени чушки, нарязани на кубчета

40 г зрял чедър, настърган

Свежи подправки по избор – магданоз, копър и тн.

Начин на подготвяне:

Сложете спанака в гевгир и залейте с преди малко преварена вода, с цел да омекне. Оставете, до момента в който се охлади на досег. След това изстискайте колкото е допустимо повече вода от него. Поставете в дребен блендер или комбайн. Сложете граха в дребна купа и залейте с вряла вода, която да го покрие. Оставете да стои по този начин 2- 3 минути, след което отцедете. Добавете граха към спанака в блендера с едно от яйцата и мечтаните от вас подправки (магданоз, копър и тн.). Разбийте до плътна и гладка примес. След това прибавете останалите яйца и разбийте, до момента в който се смесят добре. Загрейте фурната до междинна температура. След това загрейте на котлон олио в дребен не залепващ, издържащ във фурна тиган и запържете бекона за 5 минути до хрупкавост. Добавете към него чесъна и лютите чушки, като готвите още към 2 минути. След което прибавете в спаначната примес наличието от тигана. Изсипете новата примес в огромен тиган, който също устоя във фурна. Поставете го на котлона за 3 мин, след което поръсете алените чушки от горната страна. Гответе още няколко минути, до момента в който дъното стане леко златисто. Поръсете с чедър и сложете във фурната за 5 минути, до момента в който се стегне и стане златист и от горната страна. Нарежете на части и сервирайте със зелена салата.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР