Ветерани от войната, завръщащи се във Франция за 80-ата годишнина

...
Ветерани от войната, завръщащи се във Франция за 80-ата годишнина
Коментари Харесай

Ветерани от войната от Деня D, които се завръщат във Франция за 80-та годишнина, казват „не забравяйте героите, които са загубили животи“

Ветерани от войната, завръщащи се във Франция за 80-ата годишнина от Деня D, желаят родителите да кажат на децата си: „ Дон Не забравяйте героите, които изгубиха живота си. ”

Малкото оживели герои от Втората международна война считат, че е тяхно обвързване да се погрижат хората да помнят техните жертви. Кралският английски легион води 23 ветерани от Деня на D назад в Нормандия, с цел да посетят гробовете на сътрудници герои, убити на 6 юни 1944 година Този ден 13 страни се придвижиха към Нормандия в армада от 5000 кораба с повече от 130 000 бойци.

Мнозина се опасяваха, че това ще бъде техният „ финален ден на земята “ и за над 4400 беше по този начин. Други 6000 съдружници са ранени. Оцелели ветерани споделят, че децата постоянно ги питат: „ Какво е Д-ден? “

Те им изясняват по какъв начин най-голямата инвазия в историята стартира в края на войната със сили, десантиращи на пет плажа в Нормандия с кодово име Омаха, Голд, Суорд, Джуно и Юта.

Нови данни от Комисията за военните гробове на Британска...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР